E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar endeksi güçleniyor---

Dolar endeksi güçleniyor

Dolar endeksi güçleniyor
16 Ağustos 2022 - 09:34 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur garantili milli paradan bahsediyoruz ama bunu hazmedemiyorlar.

Erdoğan: Türkiye 2023 vizyonunu artık demokraside ve kalkınmada eksiklerini tamamlama değil, siyaseti ve ekonomisiyle dünyanın en büyükleri arasında yer alma hedefi üzerine inşa etmektedir.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Zaporijya nükleer santralinde yaşanacak olası bir felaket sonrası yayılabilecek radyasyonun AB ülkeleri ve Türkiye'yi etkileyebileceğini söyledi.

Ticaret Bakanlığının ikinci el otomobil ve arazi taşıtlarının satışına yönelik düzenlemesi yürürlüğe girdi. Buna göre, ikinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6.000 kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamayacak. Bakanlık, bu tarihi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak.

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl taşıyan 5 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi.

ABD, Avrupa Birliği ve İran arasında 2015 Nükleer Anlaşması’nın canlandırmak için başlatılan müzakereler önemli bir aşamaya geldi. İran dün itibarıyla Avrupa Birliği’nin hazırladığı taslak teklife yanıtını sundu ve anlaşmanın yakın olduğu sinyalini verdi.

Çin'in, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin ay başında Tayvan'a yaptığı ziyaretin ardından başta Ada'daki hükümetin yetkililerine olmak üzere bağımsızlık yanlılarına yaptırım uygulayacağı bildirildi.

Uruguay Merkez Bankası, gösterge politika faizini 50 baz puan artırarak %10.25'e yükseltti.

Trump, evine yapılan FBI baskınında pasaportlarının çalındığını savundu.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW Endeksleri açıklanacakken, ABD’de Sanayi Üretimi ile İmalat Üretim verileri açıklanacak.
• Fed Tutanakları yarın yayımlanacak.
• TCMB Faiz Kararı Perşembe açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü hafif satıcılı tamamladı. Çin tarafından gelen makroekonomik verilerin beklentilerin altında gelmesi, Çin'in 10 baz puan faiz indirimi ve Çin'in ekonomisinin ileriye dönük güncellemelerde durağanlığa işaret edeceği beklentileri ile düşen risk iştahı, Euro Bölgesi'nin de teknik resesyona girme beklentileri ile arttı.

Her ne kadar geçtiğimiz hafta ABD tarafından enflasyon verileri beklentilerden iyi gelse de fiyatlamalar tarafındaki temkinli duruş devam ediyor. Dolara olan talebin artması ile dolar endeksi güçleniyor. Nisan ayında da ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon ardından Fed sözlü yönlendirmelerde erken davranmış ve Mayıs ve Haziran ayındaki enflasyon verilerinin şoku ile son iki toplantısında Fed 150 baz puan faiz artırmıştı. Yarın yayımlanacak Fed tutanaklarında bekle / gör politikasının ağır basacağını düşünmekteyiz.

Petrol fiyatlamaları geçtiğimiz işlem gününde sert geri çekildi. Resesyon endişelerinin yanı sıra dünyanın en büyük petrol ihraççılarından Çin’in ekonomik görünümüne ilişkin negatif sinyaller petrol fiyatlarını dün sert baskıladı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 3.083 - 3.151 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.102 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.003 azalarak 429.944 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.113 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.160’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.035 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.130 ve 3.160 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.070 ve 3.035 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Günün önemli şirket haberleri 16/08/2022

 

Bakır fiyatlarına sınırlı yükseliş

 

Çin piyasaları tedirgin etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)