E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarına sınırlı yükseliş---

Bakır fiyatlarına sınırlı yükseliş

Bakır fiyatlarına sınırlı yükseliş
16 Ağustos 2022 - 08:43 borsagundem.com

Bakır fiyatları yükseldi ancak Çin'de belirsiz görünüm kazancı sınırladı. Demir cevheri, Çin'de emlak desteğinden kısa vadede yararlanması ile toparlandı

Bakır fiyatları, Fed'in ekonomi için yumuşak bir iniş gerçekleştirebileceği beklentileriyle ABD piyasalarındaki iyimser havanın ardından yükseldi, ancak zayıf Çin verilerinin talep görünümünü gölgelemesi nedeniyle kazanımlar sınırlı kaldı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, bir önceki gün %2,8 düşerek bir ayda en hızlı günlük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra bugün TSİ 06.07'de %0,8 artışla 8.040 dolar/tona yükseldi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül vadeli bakır kontratı %0,6 artışla 62.310 yuan/tona (9.180,38 dolar) çıktı.

Bir trader konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede fiyat hareketinin, ABD'de ve ABD hisse senedi piyasalarındaki yüksek getirili borç gibi makro rakamlarla tam uyumlu olduğunu belirterek, daha büyük adımlarla yükselmesini engelleyen tek şeyin Çin'in zayıf talebi olduğuna dikkat çekti.

LME'de alüminyum %1,4 artışla 2.424,50 dolar/tondan, çinko %1 artışla 3.598 dolar/tondan, kurşun %0,3 düşüşle 2.171 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevherinde toparlanma

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, derinleşen mali krizden etkilenen Çinli emlak şirketlerine daha fazla devlet yardımının verileceği haberlerinin desteği ile yükseldi, ancak Çin'in endişe verici ekonomik durumu kazançları sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, üç günlük kayıptan sonra sabah işlemlerini %0,3 artışla 724,50 yuan/ton (106,78 dolar) ile sonlandırdı.

Singapur Borsası'nda, Eylül kontratı, iki günlük satışın ardından %1,6 artışla 107,65 dolar/tona yükseldi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası inşaat demiri %0,3 arttı

Dalian'da koklaşabilir kömür %1 ve kok kömürü %0,8 yükseldi.

Analistler, demir cevherinin kısa vadede taleple desteklendiğini ancak orta vadede baskı olduğunu belirtti. 

Verilere göre Ağustos ayının ilk 10 günü Çin Demir ve Çelik Birliği üyesi üreticiler arasındaki ortalama günlük ham çelik üretimi Temmuz ayı sonuna göre %2,8 veya 53.100 ton artarak 1,94 milyon tona yükseldi.

Çin'in atıl durumdaki bazı eritme fırınları, çelik marjlarının artmasıyla yeniden devreye girdi.

Ancak analistlere göre yüksek sıcaklık gibi karşı rüzgarlar var. Sichuan eyaletindeki çelik üreticilerinin %80'inin üretimi durdurduğu belirtiliyor.

Shanghai'de sıcak haddelenmiş rulo %0,3, paslanmaz çelik %0,4 düştü.

Resesyon endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekiyor

 

Çin piyasaları tedirgin etti

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (16/08/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)