E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da 17 mahallede sokağa çıkma yasağı---

Diyarbakır'da 17 mahallede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'da 17 mahallede sokağa çıkma yasağı
05 Şubat 2019 - 09:32 borsagundem.com

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçelerine bağlı 17 kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Kulp ilçelerinde dağlık ve  ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu  değerlendirilen PKK'lı teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale  getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları, uçaksavar mevzilerinin tahrip  edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği  belirtildi.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin  sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanununun  ilgili maddeleri gereğince, Lice'nin Çıralı, Kıyıköy, Dallıca, Kutlu, Oyuklu ve  Türeli köyleri, Kulp'un Karaağaç, Kamışlı, Çukurca, Demirli, Bayırköy, Bağcılar,  Akbulak, Düzce, Temren, Uygur ve Taşköprü köyleri ile bağlı mezralarında bugün  saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa  çıkma yasağı uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, yasağa uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenliği  yönünden önem taşıdığı vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)