E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDikkat! 9 ilde kene alarmı---

Dikkat! 9 ilde kene alarmı

Dikkat! 9 ilde kene alarmı
10 Temmuz 2015 - 09:58 borsagundem.com

Adana’da kenenin ısırdığı iki kişinin hayatını kaybetmesi sonrası 9 ilde kene alarmı verildi

Sağlık Bakanlığı; Orta Anadolu, Orta Karadeniz, Kelkit Vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı’da kene riskinin yüksek olduğunu belirterek, bu illerde kene seti yerine beyaz tülbent dağıtacak.

Adana’da kene ısırması sonucu Selahattin Özmen ve Mine Özmen çifti 5 dakika arayla hayatını kaybetti. Bu vaka ve havaların ısınmasıyla kene alarmı verenSağlık Bakanlığı, ilk olarak 2002’de görülmeye başlanan kenenin bugüne kadar Türkiye’de 6 bin 500 kişiyi ısırdığını ve bunların 650’sinin öldüğünü açıkladı. Bakanlık, vakalar üzerine Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığı ile mücadele için harekete geçti. 2015’in ilk 6 ayında vaka sayısı 378 olarak kaydedildi. Vakalar en çok Orta Anadolu ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde, Kelkit Vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı illerinde görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)