E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDev hedge fonlar kriptoya akın ediyor---

Dev hedge fonlar kriptoya akın ediyor

Dev hedge fonlar kriptoya akın ediyor
10 Mart 2022 - 11:01 borsagundem.com

Hedge fon alanının dev isimleri Alan Howard ve Paul Tudor Jones, kripto para yatırımlarını artırıyor. Giderek daha fazla hedge fon kripto paralara yöneliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fon alanının en büyük isimlerinden bazıları kripto paralara yöneliyor. Alan Howard ve Paul Tudor Jones gibi önde gelen hedge fon yöneticileri kripto para yatırımlarının miktarını artırıyor. Howard tarafından kurulan Brevan Howard Asset Management, ocak ayında bir kripto para hedge fonu kurdu. Fonun yatırımları Bitcoin, Ethereum başta olmak üzere kripto para fiyatlarına odaklanıyor. Aynı zamanda blockchain teknolojisine yönelik yatırımlar da bulunuyor.

Brevan Howard’ın yeni kripto birimi BH Digital da eylül ayında kuruldu ve 12 portföy yöneticisiyle 250 milyon doların üzerinde varlığa sahip. Bunlara ek olarak Howard’ın da kripto para, blockchain ve token şirketlerine yönelik yatırımları var. Jones ise yükselen enflasyona karşı koruma amacıyla kripto para alımlarını hızlandırdı. Wall Street Journal’ın haberine göre New York merkezli yeni bir hedge fon olan Hudson Bay Capital Management’ın da karları kripto para işlemleri sayesinde, diğer büyük şirketlerde olduğu gibi arttı.

Kripto paraların uzman hedge fon yöneticileri tarafından benimsenmesi, Wall Street’in dijital paralara yakınlaşmaya başladığının en son işareti oldu.

Galaxy Digital Holdings Küresel Yatırım Eşbaşkanı Robert Bogucki, “giderek daha fazla fon kriptoyu beşinci bir varlık sınıfı olarak görüyor” ve hisseler, tahviller, döviz ile emtialara ek olarak portföylerinde yer veriyor dedi. Eski Goldman Sachs ve Fortress Investment Group yöneticilerinden Michael Novogratz tarafından kurulan Galaxy’nin yönetimi altındaki varlıkları 3 milyar dolara yükseldi. Bogucki, birçok hedge fonun kripto paralarda açığa satış yaptığını, ancak bu varlıkların fiyatının sert yükselerek büyük kayıplar yaratabileceğini söyledi.

Birçok fon token alımı ve vadeli işlemlere odaklanıyor ve opsiyon piyasalarına odaklanmıyor. Opsiyon aktivitesi giderek artıyor olsa da, zorlukları devam ediyor. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase kurumsal yatırımcıların 2021 yılındaki toplam yatırımlarının 1,14 trilyon dolar olduğunu açıkladı. 2020 yılında bu rakam 120 milyar dolar seviyesindeydi.

İşlem hacminin yükselmesi de hedge fonların alımlarının fiyatları etkilemeyeceği anlamına geliyor. Bu seviyede bir likidite büyük yatırımlar yapmalarına imkan tanıyor. Quantbot Yöneticisi Michael Botlo, “kripto eveninde şimdi likidite var ve işlem yapılabilecek kadar büyük” dedi. Devamında, “hedge fonların müşterileri kripto yatırımlarına talep gösteriyor” ifadesini kullandı. Buna rağmen birçok hedge fon yöneticisi kripto paralar konusunda temkinli olmaya devam ediyor. Buna ek olarak kripto paralar bugüne kadar değer koruma aracı ya da çeşitlendirme aracı olarak iyi bir performans göstermedi. Bunun nedeni ise kripto para piyasalarının, geleneksel piyasalarla giderek daha yüksek bir korelasyon göstermesi.

Elliott Management Kurucusu Paul Singer, kripto paralara yönelik şüphelerini yüksek sesle dile getirenler arasında. Citadel Securities Kurucusu Ken Griffin de uzun süredir kripto paralara temkinli yaklaşmasına rağmen, yakın zamanda şirketinin müşterileri için kripto yatırımlarına başlayabileceğini açıkladı. Yine de giderek artan sayıda hedge fon ve yatırım şirketi kripto paralara akın ediyor.

Hisselerin, tahvillerin ve diğer geleneksel varlık sınıflarının aksine kripto piyasası büyük şirketler için fırsatlar sunuyor. Kripto para piyasasında aynı zamanda birçok bireysel de deneyimsiz yatırımcı da bulunuyor ve bu yatırımcılar hızlı hareket eden fonlar karşısında genellikle başarısız oluyor. Wall Street şirketlerinin henüz bu alanda hakimiyet kurmamış olması da, yeni oyuncular için fırsat yaratıyor. Chicago merkezli Jump Trading Group ve New York merkezli Jane Street Capital gibi yatırım şirketleri müşterileri için kripto para yatırımlarını yönetiyor.

Bu şirketlerin karlarında geçtiğimiz yıl önemli ölçüde artışlar gerçekleşti. Kripto para piyasalarında yer alan şirketler aynı zamanda kripto para yatırımcıları için teknoloji geliştiriyor. Bu şirketler de hedge fonların ve diğer kurumların dikkatini çekiyor. Jane Street Kurumsal Strateji Başkanı Mina Nguyen, “birçok fon kripto alanına yöneliyor ve daha yüksek miktarda yatırımlar yapıyor” dedi. Bogucki ve diğerleri geleneksel hedge fon yatırım tekniklerinin genellikle kripto paralarda da uygulanabildiğini söyledi.

Bazı hedge fon yöneticileri Jane Street’in eski çalışanlarından, FTX’in Kurucusu Sam Bankman-Fried’in başarısına dikkat çekiyor. Bankman-Fried’in yatırım deneyiminin yeni piyasalara da uygulanabileceği düşünülüyor. Ancak kripto yatırımlarının önünde bazı engeller de var. Kripto para borsaları hacker’ların saldırısına uğrayabilir ve yatırımcıların parası kaybedilebilir. Düzenleme bariyerleri de özellikle de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bağlı şirketler için oldukça yüksek olabilir.

Kripto dünyasının da hızla değişmesi, büyük şirketlerin bu tür riskleri almasına engel oluyor. Kripto para yatırım şirketi Raposa Kurucusu Agustin Lebron, “birçok açıdan kripto paralara yatırım yapmak, diğer varlıklara yatırım yapmakla benzerlik taşıyor ancak farklı riskler var” dedi. Devamında, “düğmeye basmaya hazır olduğunuz anda, kripto dünyası değişmiş olabilir” ifadesini kullandı. 10 milyar dolarlık varlığı yöneten hedge fon şirketi Squarepoint Capital, Bitcoin vadelilerinde yatırım yapsa da, doğrudan kripto para yatırımlarına temkinli yaklaşıyor.

Şirketin kurucusu Maxime Fortin, “veri toplama aşamasındayız ve modellerimizin bazılarını bu piyasaya uygulanabilirliğini araştırıyoruz” dedi ve önemli ölçüde düzenleme engellerinin olduğunu söyledi.

Küresel yatırımcıların gündeminde petrol, bakır ve kakao var

 

Kripto kışı mı, alım fırsatı mı?

 

Elektrikli araç sektöründe büyük fırsat var: Bu hisselere dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kokarca10 Mart 2022 13:07

    Kripto dediğiniz nedir yahu ? sermayesi bin dolar olan şirket kripto çıkarıyo piyasaya girio   değeri direk en az 6 milyon dolar ile 500 milyon dolar arası değişiyo. Kripto demek ponzi demek. Karşılıksız  hiçbir değeri olmayan sanal yatırım demek. Çiftlikbank da ponziydi ama  bunlardan daha mantıklıydı. Birgün herkes inim inim inleyecek demedi demeyin...

  • Mucise Reis ;)10 Mart 2022 12:22

    1 usd den alamayanlar 40 bin usd 1 BTc ye bakıyor :D ...Baksınlar daha çok bakacaklar. Silikon vadisi ve bir çok yazılım alanında coin projeleri çok hızlı ilerlemeye, ekiplerini yazılımcılar arttırmaya devam ediyor. Akıllı otomobiller bile kriptolar ile kilit atarak, güvenliklerini sağlayacak mesela, bu alanda çalışmalar başladı. global kimlik sistemi ile, büyük internet ağları ile sistem sil baştan yazılacak. Rus milyarderler kriptoda gizli olarak varlıklarını tutsalardı, Rusya devleti bazı varlıklarını kripto olarak muhafaza edebilseydi, vb . yaptırımlardan çok daha az etkilenebilirdi. Rusya fonları ABd yaptırımları ile yara aldı. peki bu fonlar gizli olarak piyasada bulunsa ? ekonomik baskılara rağmen sen ticaretini gizlilik ile yapabilirsin. Kriptolar o bakımdan dünya devletlerinin ekonomilerinden daha büyük bir ekonomi oluyor. Devletler üzerinde bir sistem ve ticari ağ. Herkese göre değil 

  • 😂😂🤪10 Mart 2022 11:18

    Salaklar alır ancak uzaya gitmiş bitcoini son yüzyılın söğüşleme icadı bulanı tebrik eder keklerin eline eline vermesini temenni ederim