E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriElektrikli araç sektöründe büyük fırsat var: Bu hisselere dikkat!---

Elektrikli araç sektöründe büyük fırsat var: Bu hisselere dikkat!

Elektrikli araç sektöründe büyük fırsat var: Bu hisselere dikkat!
09 Mart 2022 - 15:29 borsagundem.com

Evet, jeopolitik gerilimler dev sektörü etkiledi. Ama elektrikli araç şirketlerinin yükseliş trendine geri dönüşleri yakın denebilir. İnfo Yatırım CEO’su Ender Şahin önemli getiri fırsatını kaleme aldı…

İnfo Yatırım CEO’su Ender Şahin’in kaleminden, elektrikli araç sektöründeki önemli beklenti ve şirketler:

Küresel piyasalarda son aylarda görmüş olduğumuz dalgalı ve yüksek volatiliteli seyir, hisse senedi endekslerinin geçtiğimiz yıl test ettikleri zirve seviyelerden geri çekilmelerine neden olmuştur. Öyle ki önde gelen bazı gelişmiş ülke borsaları, 20% oranında düşüşler yaşayarak; yatırımcılar arasında teknik olarak ayı piyasası olarak adlandırılan bölgelere sarkmıştır.

Bu dönemlerde, yatırımcılar arasında getiri arayışı daha da önem kazanmakta ve hatta sektör bazlı seçimler hayati önem taşımaktadır. Bu kapsamda son yılların öne çıkan sektörlerinden biri olan elektrikli araç sektörü ve bu alanda iş yapan şirketlerin hisseleri bir kez daha önem kazanmaktadır.

Özellikle, Rusya – Ukrayna gerilimi ile tırmanan jeopolitik gerilimler; elektrikli araç sektörünü oldukça olumsuz yönde etkilemiştir. Sektördeki negatif yönde ayrışmanın en önemli nedeni ise, artan savaş riskinin; elektrikli araçların üretiminde kullanılan nikel, lityum, bakır, kobalt gibi metallerin fiyatlarını yukarı çekmesi ve bu durumun da elektrikli araç üretim maliyetlerini artırması olmuştur. Böylece sektör şirketlerinin üretim maliyetleri yukarı giderken, beklenen karlılık oranları da aşağı doğru gelmektedir.

Bu noktada, piyasalarda yaşanan türbülanstan dolayı yaşanan sert satışların; metal fiyatlarına halihazırda yansıdığını ve sektör hisselerinin oldukça negatif ayrıştığını göz önüne alırsak, yeniden elektrikli araç şirketlerinin yükseliş trendine geri dönebileceği veya en azından bu seviyelerden makul getiri fırsatları sunduğunu düşünmekteyiz.

Yurtdışı borsalar kapsamında sunmuş olduğumuz hizmetler yelpazesi altında, özellikle sektörün önde gelen şirketlerinden Tesla, Allegheny Technologies, Cobat Corporations, Carpenter Technologies ve MicroVision Inc. hisse senetlerinde fırsatlar olabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca hisse senetleri yatırımlarına alternatif ürünler olarak ise, yine sektör şirketlerine çok daha kolay yatırımlar sunabilen, ABD borsalarında işlem gören DRIV ve LIT kodlu borsa yatırım fonlarını da öne çıkarabiliriz.

İnfo Yatırım ayrıcalığı ile dünyanın birçok borsasına kolay bir şekilde erişim sağlarken, önde gelen şirketlere, yatırım temalarına ve sektör trendlerine yatırımlar yapabilirsiniz.

İnfo Yatırım sponsorluğunda “Anadolu 500- Yereldeki Yüzümüz” ödülleri sahiplerini buldu

İnfo Yatırım'dan TAV Havalimanları raporu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yıldırım gungoren12 Mart 2022 15:34

    Borsa hidrojen ve toryum hakkı ödenmez dünya bize bakacağına biz el eline bakıyoruz .dünya bizim avucumuza gireceğine biz elin arkasına sallanıyorum en kısa zamanda gereken yapılmalı enerji ağası biziz 100 milyar petrol parası ile bedava ısınır araç kullaniriz

  • Ahmet kuş10 Mart 2022 20:51

    Vestel tek geçerim elektrikli araç için batarya yatırımı yapıyor.

  • Ali 10 Mart 2022 18:54

    Egeen iki senelik

  • burhan10 Mart 2022 11:34

    egeen molozunu etkilemez mi?

  • duman09 Mart 2022 23:10

    kontr tek geçerim 

  • www09 Mart 2022 18:16

    Uzun ömürlü pil imalatında Bor Madenimiz öne çıkacaktır. Musk , kaçıncıya ülkemize geliyor..

  • Metin09 Mart 2022 17:24

    Sonuç ...elektrikli otomobil diyor...yani...parça satan ...parsan...brissa...jant...piston...gibi hisseleri ETKİLER

  • Alo10 Mart 2022 08:41

    Yok kamyonun damperi😂

  • GERÇEK09 Mart 2022 20:53

    Elektrikli araçta akü var piston nedir? 

  • Mucise Reis ;)09 Mart 2022 17:20

    Çin de rakibi var. Elektrık içinde hemde şarj istasyonları yok :D araştırmalarını buna göre bakabilirsin bence...Tesle istasyondan doluyor, piller bitiyor, Resmi araçlar yollarda kalıyor, pil yenisi ile değiştirmek zorunda kalıyorsun külfet. şarj ilk olarak 400 dolsada sonradan 350 lere düşüyor...  ama ÇİN modeli farklı biçimde piyasayı hedefliyor. Fazla yazmıyım araştırsın zaten.. ABD de bu değişimi hedefleyen firma var mı? oda güzel rakip alternatif olabilir. Elon patron, bu işi sezdi pil ile işin içine girme sevdasında. Biliyor ki pil ömrü ne kadar uzar ? elektrık araçların lideri o firma olur. Otomobiller boş yani şuan :D bol kazançlar. Ben ekonomist değilim , siz daha iyi bilirsiniz...

  • misafir09 Mart 2022 17:18

    bu bahsettikleriniz  İstanbul Borsasında işlem görüyor mu? Hayır. o halde bana ne tesladan ondan bundan?

  • Mustafa Takkın10 Mart 2022 08:18

    Maaşı teslayla mı alıyorsun,

  • Misafire09 Mart 2022 18:33

    Bu kafa ile bu kafar

  • Bay Kuş09 Mart 2022 15:43

    Bende bişey anlatacak sandım.Yurt dışı borsalarda biz işlem yapıyoruz demiş aklınca reklam yapmış.Memlekette şirketmi yokda didelim abd ye yatırım yapalım.ford ne güne duruyor.

  • Pala09 Mart 2022 17:17

    Teknoloji şirketleri komple abd de. Türkiye 50 yıllık eski teknolojiler kullanılıyor

  • dal kuş09 Mart 2022 16:53

    oku ilham al