E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto kışı mı, alım fırsatı mı?---

Kripto kışı mı, alım fırsatı mı?

Kripto kışı mı, alım fırsatı mı?
09 Mart 2022 - 11:23 borsagundem.com

Giderek istikrarsızlaşan dünyada altına yönelim hızlandı. Kripto paralar ise borsalara paralel geri çekiliyor. Peki orta vadede kripto piyasalarında nasıl bir seyir bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM

Savaş sonrası güvenli liman olarak öne çıkan daha sonra Rus oligarkların talebiyle yükselişe geçen kripto paralar borsalardaki düşüşe paralele geriliyor. Önümüzdeki dönemde fiyatların seyri konusunda analistler ikiye bölünmüş durumda. Bitcoin’in 30 bin dolar hatta altına gerileyeceği öngörüsünde bunun analistler de var, petroldaki yükseliş benzeri sert bir yukarı hareket beklentisi içinde olanlar da var.

Geçen yıl kasım ayında 70 bin dolar sınırına dayanarak tarihi zirvesini gören Bitcoin (#BTC) 2022 yılına düşüş eğilimiyle başladı. 33 bin dolara kadar geriledikten sonra yeniden 40 bin doların üzerine çıktıysa da bu seviyede tutunamadı. Bugün yüzde 9 oranında yükselen BTC yeniden 42 bin doları geçti. 

Analistler, giderek daha istikrarsız bir dünyada, Bitcoin fiyatlarının da yükseleceğini tahmin ediyor. Bu kapsamda bir 'kripto kışı' öngörülerinin de yersiz olduğu belirtiliyor.

Pandemi sürecinin başlamasıyla hızla gerileyen petrol fiyatlarının bugün 130 dolara kadar yükseleceğini kimse tahmin etmiyordu. Benzer bir durumun Bitcoin için de yaşanacağı ifade ediliyor.

Son zamanlarda, Apple kurucu ortağı Steve Wozniak’in, Bitcoin'in (BTC) "altının matematiksel versiyonu" olduğunu söylemesi de bu görüşü destekliyor.

Giderek istikrarsızlaşan bir dünyada bankacılık sistemine ve merkezi hükümete olan güvenin giderek kaybolacağı bu durumda da kripto paraların daha kıymetli hale geleceği belirtiliyor.

Dünyanın ‘siyah kuğu’larla dolu olduğunu belirten analistler, 3. Dünya Savaşı ihtimalini bile gözardı etmiyor. Ayrıca yatırımcıların BTC'yi yalnızca fiyat nedeniyle değil, altında yatan felsefeye olan inançları nedeniyle de alıp sakladıkları vurgulanıyor.

Petrol ve borsaların seyri

Altına olan talep güçleniyor

Borsa ve kripto paralarda yön tersine döndü

Bain Capital'den 560 milyon dolarlık kripto yatırım fonu

Borsalar ve Bitcoin üzerindeki baskı artıyor

Kripto para kararnamesi çıkıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)