E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeniz Baykal vefat etti---

Deniz Baykal vefat etti

Deniz Baykal vefat etti
11 Şubat 2023 - 08:28 borsagundem.com

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal vefat etti. 84 yaşında, evinde vefat eden Baykal için salı günü Meclis'te tören düzenlenecek

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hayatını kaybetti. 

Baykal'ın vefat haberini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından duyurdu. 

Kılıçdaroğlu, Twitter mesejında, "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı. 

Antalya'da defnedilecek

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, babasının bu sabah Ankara'daki evinde vefat ettiğini, cenazesini salı günü Antalya'da defnetmeyi planladıklarını söyledi.

84 yaşında vefat eden Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, açıklama yaptı.

Aslı Baykal, "Babam bu sabah evinde uykusunda vefat etti. Cenazeyi salı günü Antalya'da defnetmeyi planlıyoruz" bilgisini verdi.

Taziyeleri Ankara'daki evlerinde öğleden sonra kabul edeceklerini ifade eden Aslı Baykal, "Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Baykal'ın vefatının ardından siyaset dünyasından art arda başsağlığı mesajları geldi. Ankara'da bulunan CHP milletvekilleri, Baykal'ın evine gelmeye başladı. 

Salı günü Meclis'te tören düzenlenecek

Beysukent'teki evinde 84 yaşında yaşamını yitiren Baykal'ın naaşı, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yakınları ve partililer tarafından evinden alınarak cenaze aracıyla hastane morguna kaldırıldı.

Ankara Milletvekili Levent Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türk siyasetinin duayeni önceki genel başkanlarımızdan Deniz Baykal, sabaha karşı evinde, yatağında vefat ediyor. Çok üzüntülüyüz. Ülkemizin bir yandan deprem nedeniyle çok ağır kayıplar verdiği bir dönemde Sayın Deniz Baykal'ın kaybı da yine ayrıca bizleri çok üzdü." diye konuştu.

Baykal'a rahmet dileyen Gök, "Hepimizin başı sağ olsun. Ailemizin aldığı karara göre salı günü Meclis'te yapılacak törenden sonra defnedilecek. Defin yeri ve saati ayrıca duyurulacak." dedi.

Ölüm nedeninin ne olduğuna ilişkin bir soru üzerine Gök, "Evinde, yatağında uyurken vefat etmiş Deniz Bey. Bir müddet soğuk algınlığı yaşıyordu. Sanırım artık bedeni, geçirmiş olduğu o büyük rahatsızlığı buraya kadar taşıyabildi. Çok dirençliydi, çok mücadele etti. Sabaha karşı 05.00 civarında sevgili eşi vefat etmiş bulmuş." bilgisini verdi.

Levent Gök, salı günü düzenlenecek törene ilişkin de "Salı günü 11.30'da Meclis'te bir tören düzenleyeceğiz. Muhtemelen aile ya Antalya'ya defne götürecek ya da burada bir bakacaklar. Ona bir karar verecekler sonra duyururlar." diye konuştu.

Deniz Baykal'ın vefatı nedeniyle Beysukent'teki eve gelen eski CHP MYK üyesi ve Milletvekili Eşref Erdem de baş sağlığı dileklerini ileterek, "Üzüntümüz sonsuzdur. Türkiye'ye büyük hizmetler yapmış değerli bir arkadaşımızdı, dostumuzdu, bir yurt severdi." dedi.

Eski TBMM ve CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, eski milletvekili Yılmaz Ateş de eve gelerek aileye taziyelerini iletti.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

20 Temmuz 1938'de Antalya'da doğdu. Babasının adı Hüseyin Hilmi, annesinin adı Feride'dir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı.

ABD Colombia ve Berkeley Üniversiteleri'nde iki yıl süreyle doktora sonrası çalışmalarına devam etti. Siyasal Bilgiler Fakültesinde siyaset bilimi doçenti olarak öğretim üyeliği görevinde bulundu. Siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri yayınlandı.

15(IV), 16(V), 18, 19, 20, 22. ve 23 Dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığını yürüttü.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliğine seçildi. 37. Hükümet'te Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı'na seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Baykal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vedat12 Şubat 2023 20:02

    Ardıda bir sürü BÜRÜTÜS bıraktı

  • KEZİBAN KORTANLI12 Şubat 2023 11:47

    BU ÜLKE NEDEN KAYIP ETMEKTEDİR.BİZİM SİYASETCİLER İLE GELİŞMİŞ ÜLKE SİYASETCİLERİ ARASINDA FARK ŞU BENCE.ZİHİN VE ANLAYIŞ YAPILARIDIR.HİÇ BİR PROJE VE VİZYON ÜRETEMEYEN TOPLUMA KABUL ETTİREMEYEN SİYASETCİLER SİYASETE GİRİP SANKİ BİR İŞ BİR MESLEK GİBİ KABUL EDİYORLAR PARTİYE BİR KAPAK ATIYORLAR ÖLENE KADAR KOLTUĞUNU ÜRETEN, BİLGİ BEÇERİ EĞİTİMLİ YENETEKLİ DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞMİŞ KİMSELERE VERMEMESİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR.İKİ SEÇİM SEÇİLEMEDİN İSE PARTİDEKİ TÜM MİLLETVEKİLLERİ GENEL BAŞKAN İLE İSTİFA ETMELİ VE YENİ BU İŞİ DAHA İYİ LAİKİLİ İLE YAPANLARA VERRELİLER YERLERİNİ BU DEDİKLERİME BAKARSANIZ BANA HAK VERECEKSİNİZDİR.

  • NUSRET ALİBEYSOY11 Şubat 2023 21:23

    GELECEKTE ABD NİN BAŞINA BELA OLACAĞINI ANLAŞILINCA VE ONLARA İTAAT ETMEYİNCE  VE ONLARIN İSTEDİKLERİNİ YAPMAYINCA KASETLE İLE ONLAR TARAFINDAN DEVRE DIŞI BIKIRAKDI.YERİNE GELEN KİŞİYİ DE ARTIK ANLATMAYA HİÇ Mİ HİÇ GEREK YOKTUR.

  • NUSRET ALİBEYSOY11 Şubat 2023 20:21

    Adam gibi adam idi.milliyetci, vatansever, ülkesini seven ATATÜRK cü biri idi.HDP ile asla işbirliği yapmadığı  ve abd boyun eğmedi için abd tarafından tuzağa düşürüldü ve kaset kumpası kuruldu yerine kemal kılıçtaroğlu seçildi.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI11 Şubat 2023 17:37

    Mezarında rahat uyu büyük ve koca yürekli insan.......Senin bıraktığın yerden partimizi her gün geriye gitmiş ve her gün de gücünü kayıp etmektedir.senin yerinde asla durdurulamaz.

  • VaTaNDaŞ11 Şubat 2023 17:34

    Hakkımı helal etmiyorum..Yaşadığımız 20 yıllık karanlık dönemin mimarlarından biriydi..

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM11 Şubat 2023 20:18

    Bu haddiste kim sürekli Deniz baykal ı kötülemekte cumhuriyet savcılarını olayı inceleme davet ediyoruz.Yüreğin yiyor ise hayatta iken bu yorumları yapsa idin ya.

  • Mucise Reis : (11 Şubat 2023 14:46

    İnsanlık ve yapılanların üzerinde bir durum. Her canlı yaşıyor ve her canlının gideceği bir yer var. Bizlerde öyle. Başı sağ olsun sevenlerinin. İyisi kötüsü yaptıkları bıraktıkları kararları vb. tartışılacaktır. Arkada kalan kullar hep tartışır, herkesleri hemde... Bir kul geldi ve gitti.

  • baran12 Şubat 2023 19:50

    Bak sen bütün solcular yas tutarken bu sallamış gemiş.  Ne olduğunu bir kez daha belli ettin! 

  • Hamido 11 Şubat 2023 22:02

    Yok öyle kul geldi gitti. . Sivrisinek vızıltısına çuval çuval zırvalar döşe bu olayda kıvır. .Adamı komployla nasıl devirdiğinizi CHP'yi coni'nin kucağına nasıl ittiğinizi sen daha iyi bilirsin, o üstün(!) bilğilerin ve yeteneklerine anlat ta unutanlarımız hatırlalayıverelim.

  • vatandaş11 Şubat 2023 21:11

    şansınıza size kemoş düstü.size fazlasıyla layık bir tip

  • Baran11 Şubat 2023 17:39

    Kemal kılıçtaroğlundan bin kere başarılı bir siyasetcimiz idi.hiç olmazsa hdp ile ortaklık yapmadı.

  • Kürşad 11 Şubat 2023 14:29

    Milli insandı, globalci değildi. İnce ayrıntılı komplo/plânla alaşağı edildi yerine şimdiki muhterem oturtuldu. . Komplocular varan 2 demesiyle istifa etti, üstüne de " okyanus ötesiyle alâkası yok " dedi/dedirtildi. Ülke için Reste rest demeliydi, komployu haykırmalıydı deşifre etmeliydi. . Allah taksiratını affetsin.

  • vatandaş11 Şubat 2023 11:41

    bir chp li olarak keşke 25 yıl önce ölseymiş diyorum ,rahmet okumuyorum ,çünkü biz onu ülkeyi yönetsin diye oy verdik o keyfini yönetti,ve sonuç yaşadığımız günlere bak ,asla affetmiyorum 

  • fatih11 Şubat 2023 20:48

    güzel yorum ülkenin bu hale gelmesinde en büyük sebeb bu ve kılıçtaroğlu bunların yerine daha dişli bir başkan olsaydı chp de meydan bunlara kalmazdı....

  • ALİ RIZA GÜZELKALE11 Şubat 2023 12:10

    Kemal verdik te oylarımızı yıllardır ne oldu hep fiyasko oldu.Hiç olmaz ise Deniz Baykal zamanında oy potansiyelimiz %  33 idi.

  • AHMET ÖZÇELİK11 Şubat 2023 12:05

    Kemal Kılıçtaroğlu na oy verdik de ne oldu 12 seçimdir o koltukta oturuyor bir tane dahi seçim kazanabildimi.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL11 Şubat 2023 11:52

    Adi ve karaktersizlik  yapma ölünün arkasından konşulmaz.

  • ALİ KODUŞ11 Şubat 2023 11:51

    Kansız ve viczdansız seni .

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI11 Şubat 2023 11:40

    CHP deki ender gerçek ATATÜRK cü, vatansever, milliyetci bir yiğit evladını kayıp etmiştir.Şimdi genç bir milletvekili olsa CHP mizi tek başına iktidar yapar idi.

  • Vatandaş 11 Şubat 2023 10:34

    İyi bilmezdim.

  • YUSUF KALEKAPISI11 Şubat 2023 12:04

    Sende kimsin nalet insan.Sen hakemmisin.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK11 Şubat 2023 11:41

    Haydi ordan hadsiz.yezidlik yapma.o gerçek milliyetci ve vatansever idi.