E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDemsa harekete geçti---

Demsa harekete geçti

Demsa harekete geçti
03 Ekim 2013 - 08:19 borsagundem.com

Türk tasarımcıya Harvey Nichols’ın yolunu açacak

İngiliz 5 genç modacının eserleri 1 hafta Harvey Nichols İstanbul’da sergilenecek. Demsa, Türk tasarımcılara İngiltere’de aynı fırsatı sunmak için harekete geçti.
Vatan'ın haberine göre, İngiltere ve Türkiye arasındaki ticari ve kültürel ilişkiler, Birleşik Krallık Başkonsolosluğu tarafından yürütülen ‘GREAT’ kampanyasıyla podyumlara taşınıyor. İngiliz 5 genç modacının eserleri bir hafta Harvey Nichols İstanbul’da sergilenecek. Bu çerçevede dün akşam ‘Fashion is GREAT-GREAT Moda Gecesi’ düzenlenirken işbirliğinin Türk tarafında olan Demsa’nın patronu Demet Sabancı Çetindoğan, genç Türk tasarımcılara Harvey Nichols Londra’nın kapısını açmak için kolları sıvadı.
İngiltere’de rövanş
Genç İngiliz tasarımcılarına destek vermek için koleksiyonlarını bir hafta boyunca Harvey Nichols içinde Türk müşterilerinin beğenisine sunacaklarını anlatan Demet Sabancı Çetindoğan, “İnşallah bunun rövanşını genç Türk tasarımcıların koleksiyonlarını İngiltere’de Harvey Nichols’ta sergileyerek alabiliriz” diye konuştu.
Bu temenniyi hayata geçirmek için Harvey Nichols ile görüştüklerini kaydeden Demet Sabancı Çetindoğan, “Genç Türk tasarımcıların eserlerini orada tanıtmak istediğimizi kendilerine ilettik. Görüşmelerimiz sürüyor. Gençlerin yolunu açmak, onlara fırsat vermek çok önemli... İyi bir açılım olacağını düşünüyoruz” dedi.
İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner ise Türkiye ile İngiltere arasında güçlü bağlar olmasından gurur duyduklarını belirtti. Turner, şöyle devam etti: “Amacımız GREAT kampanyasıyla İngiliz ve Türk genç tasarımcılarına bu işbirliğinden doğan yeni kapıları aralamak.”
21 MİLYAR POUNDLUK PAZAR
İngiltere’deki giyim ve tekstil endüstrisinin ekonomiye yıllık katkısı 8.9 milyar pound. Moda endüstrisi de eklendiğinde bu rakam 21 milyar pounda ulaşıyor. Sektörde 1 milyona yakın kişiye istihdam yaratılıyor. 2012’de hayata geçirilen GREAT programı 30 milyon pound bütçeyle bu yıl itibarıyla Türkiye, Rusya, Güney Kore, Meksika ve Endonezya’da yürütülecek. Harvey Nichols’da Danilo Gabrielli, Nico Di Donna, Tammam, Samantha Cole ve Noorin Khamisani’nin tasarımları sergilenecek.
Batıda lüks alışverişte en kral müşteri Türkler oldu
Demsa Luxury Genel Müdürü Hamdi Külahçıoğlu, Batı ülkelerinde Harvey Nichols, Galeries La Fayette gibi mağazalarda Türk müşteri oranının yüzde 10 olduğunu söyledi. Türkiye’de de yüksek aylarda alışverişte yabancıların payının yüzde 30’a ulaştığını kaydeden Külahçıoğlu, “Normal dönemde bu yüzde 15 civarında. Eskiden bu oran yüzde 3’tü. Bu oranın yüzde 30-40’lara oturmasını öngörüyoruz” dedi. Yine Demsa’nın getireceği Galeries La Fayette’in pazar paylarını ciddi oranda artıracağını anlatan Külahçıoğlu, “Buradaki markalar Harvey Nichols’daki kadar lüks olmayacak. Biraz daha orta ve üst segmentte 400’den fazla marka bulunacak. Lüks markalar da olacak ama daha uygun fiyatlı ürünler satılacak” dedi.
Bu yılın ilk 5 ayında çift haneli büyüdüklerine de değinen Külahçıoğlu, şöyle devam etti: “Haziran’daki Gezi olayları herkes gibi bizi de etkiledi. Haziran-Temmuz yavaş geçti. Ağustos’ta yükseliş başladı. Olaylara rağmen artıdayız. Sonbahar-kış sezonunu merak ediyorduk. Markalarda çok ciddi büyüme var.” Külahçıoğlu, kurlardaki artışı önce fiyatlarına yansıtmadıklarını, sonra ufak bir ayarlama yaptıklarını, bunun da olumsuz tepki almadığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)