E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanimarka Maslahatgüzarı Age Sandal Möller altıncı kez bakanlığa çağrıldı---

Danimarka Maslahatgüzarı Age Sandal Möller altıncı kez bakanlığa çağrıldı

Danimarka Maslahatgüzarı Age Sandal Möller altıncı kez bakanlığa çağrıldı
25 Ağustos 2023 - 22:16 borsagundem.com

Kur’an-ı Kerim’in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Age Sandal Möller, 6’ıncı kez Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı 6'ncı kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Maslahatgüzar, Kur’an-ı Kerim’in yakılması eylemleri nedeniyle 18 Ağustos, 21 Ağustos, 22 Ağustos, 23 Ağustos ve 24 Ağustos’ta Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

NE OLMUŞTU?

İsveç ve Danimarka’da son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yoğunlaşırken bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022’de Paskalya tatili boyunca İsveç’in Malmö, Norköpin ve Jönköping kentleri ile başkent Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Bakan Fidan, Danimarkalı meslektaşı ile görüştü

 

Danimarka ve Hollanda Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 27 Ağustos 2023 10:52

    Sabah öğle akşam günde 3 kez çağrılması gerekir.Bu kadar zamanda 6 çok az bir sayı....

  • Cenk26 Ağustos 2023 11:34

    Kur-an dahi olsa neticede nesnel olarak bir kağıt destesidir, deyip olayı maneviyetinden maddeselliğine devşirmek gerek. Böylece hedefleri boşa çıkar. Ardından da Endülüs te kitap yakanlar yine aynen yola devam sloganını yayarak, bunların medeni flan değil, kitap kütüphane yakan olarak lanse etmek en yerinde tepkidir.