E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇukurova Kimya'yı KMY Kimya devraldı---

Çukurova Kimya'yı KMY Kimya devraldı

Çukurova Kimya'yı KMY Kimya devraldı
21 Ocak 2016 - 08:16 borsagundem.com

Çukurova Holding'e bağlı Çukurova Kimya'yı KMY Kimya Girişim Danışmanlığı devraldı

Çukurova Holding'e bağlı 138 şirketten biri olan Çukurova Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi'nin hisselerinin yüzde 99,83'lük kısmını KMY Kimya Girişim Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi devraldı.

Çukurova Kimya'yı devralan KMY Kimya Girişim Danışmanlığı; 15 Aralık 2015 tarihinde 50 bin liralık sermaye bedeli ile kuruldu.

Beşiktaş'taki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Mesut Alkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda Yavuz Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeliği'nde ise Levent Olguner yer alıyor.

90 MİLYON LİRAYA YAKIN CİRO

1974 yılında kurulan Çukurova Kimya Endüstrisi, son 10 yıl içinde üretim ve satışlarında yüzde 350 oranında artış yakaladı. Dolar bazında gelirinde ise artışı yaklaşık olarak yüzde 300'ü buldu. 

Aynı dönemde Çukurova Kimya Endüstrisi, iş gücü bakımından yüzde 150 artış yakalamış ve üretim kapasitesini geliştirmek üzere yeni üniteler kurmuştu. ÇKE ayrıca 2013 yılında yaklaşık 90 milyon liralık ciro hedefini yakalamıştı.

Şirket aynı zamanda İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İsveç, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Yunanistan, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Suriye, İran, Ürdün, Pakistan ve İsrail gibi ülkere de ihracat yapıyor. 

NQA of Britain ve ISO-9001:2008, ISO-14001:2004 ve OHSAS-18001: 2007 sertifikalarına sahip olan Çukurova Kimya Endüstrisi aynı zamanda 'Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği'nin üçlü sorumluluk deklarasyonuna da katılmıştı.

Çukurova Kimya Endüstrisi'nin ürettiği ürünler arasında kalıp ve maça reçine sistemleri, endüstriyel reçineler, besleyici gömlekler, kalıp ve maça boyaları ile seramik fiber esaslı izolasyon malzemeleri bulunuyor. Seminerler de veren şirketin bir de Çukurova Kimya Endüstri Meslek Lisesi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)