E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Powell oyunu kazanıyor---

Cramer: Powell oyunu kazanıyor

Cramer: Powell oyunu kazanıyor
22 Eylül 2022 - 17:48 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, FED’in agresif faiz artışlarını savundu. Cramer kendisi gibi düşünenlerin FED’in daha büyük bir krizden korunmak için uyguladığı para politikasına anlayış gösterdiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, ABD Merkez Bankası’nın (FED) küresel piyasaları sarsan faiz açıklamasının ardından yatırımcılara büyük resmi düşünmesini tavsiye etti. Cramer FED’in enflasyonla mücadelesine ve bunun borsalara olan etkisine işaret etti.

Cramer, “Kısa vadeli faiz artışı kampı piyasalardaki acıyı kaldıramayan veya FED Başkanı Jerome Powell’a inanmayıp ayrılmak isteyen insanlardan oluşuyor. Bense Powell’ın oyunu kazanmakta olduğunu düşünüyorum ve her şey bittiğinde biz sahada olacağız, kısa vadeciler kampı ise sıralamanın dibinde yer alacak” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre çarşamba günü faiz oranlarını üst üste üçüncü kez 75 baz puan artıran FED yönetimi yıl sonundan önce yüzde 1,25 puan daha sıkılaştırma öngörüyorlar. Söz konusu faiz artışıyla FED gösterge faiz için hedef aralığını %3 ila %3,25’e yükselterek nötr seviyeyi geçti.

FED Başkanı Powell basın toplantısında, “Bu sürecin bir resesyona yol açıp açmayacağını veya eğer yol açarsa, bu resesyonun ne kadar ciddi olacağını kimse bilmiyor. Bununla birlikte, enflasyonu tekrar %2'ye indirmeye kararlıyız" ifadelerine yer verdi. ABD hisse senetlerinde ise haberlerin sindirmesinin ardından satış dalgası devam ediyor.

Cramer, piyasalar için ileride acı verici bir süreç olacağını kabul ediyor ve yatırımcılara portföylerinin uzun vadede bozulmadan kalmasını öneriyor. Ünlü borsa uzmanı yatırımcılara söz konusu bahiste paralarını FED’e yatırmalarını tavsiye etti.

Cramer'in sessiz çoğunluk olarak adlandırdığı Powell'ın vizyonuna inanan yatırımcılar FED’in daha büyük bir krizden kaçınmak için faiz oranlarını artırması gerektiğini anlıyorlar. Ünlü borsa uzmanı FED’in faiz artışlarını şu ifadelerle savundu:

"Sessiz çoğunluk, üzerinde bir ihale savaşı olmadan makul bir fiyata bir ev satın alabilmek istiyor. Sessiz çoğunluk, Powell şimdi harekete geçmezse emekli olduklarında hisse senetlerinin daha az değerli olacağını biliyor."

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

Wall Street için yeni tehdit: Yüksek tahvil getirileri

 

Powell’dan resesyon sinyali: Ödenmesi gereken bedel

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H O R U Z23 Eylül 2022 09:51

    FED FAİZ OYUNU BİZİM KUR KORUMALI MEVDUATIN BİRE BİR KOPYASI OLDU.

  • Ozgur22 Eylül 2022 23:51

    Cramer indikatoru car abd de ne diyosa tersini yapacaksin fed icinden gecti piyasalarin once deli gibinpara basti sonra transitory sonrada bu sacmslik ….

  • Hasan22 Eylül 2022 20:48

    0,75 baz puan kötünün iyisi diyebiliriz ancak 100 baz puan piyasalari darboğaza sokar. 100 puan çok sıkıntı yaratabilir ekonomilerde

  • Zübüksevmez23 Eylül 2022 10:26

    Sende bizim çakma ekonomist ğibi yorum yazmışsın.

  • He23 Eylül 2022 08:19

    0,25 acaip etkili olur diyorsun yani ???