E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Küresel borsalarda satış dürtüsüne karşı koyun---

Cramer: Küresel borsalarda satış dürtüsüne karşı koyun

Cramer: Küresel borsalarda satış dürtüsüne karşı koyun
07 Nisan 2022 - 14:51 borsagundem.com

Küresel piyasalarda oluşan negatif ortam yatırımcıların satış stratejilerini yoğunlaştırmasına sebep oldu. Ancak ünlü borsa uzmanı Jim Cramer tüm varlıkların satılmasının doğru olmadığı konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer küresel borsalar düşüşe geçerken yatırımcıların tüm piyasa varlıklarını satmaması gerektiği konusunda uyardı.

Cramer açıklamasında, “Ne kadar korkarsanız korkun çoğu insan bu piyasadan çıkıp iyi bir fiyata tekrar girebilecek derecede çevik değildir. Bu sebeple piyasalar çok daha zorlu hale gelse de elinizdeki her şeyi satmak bir hata olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD vadeli piyasaları iki seanstır kaydedilen düşüşlerin ardından yeni günde toparlanma sinyalleri veriyor. Geçtiğimiz gün sırasıyla %0,42 ve %0,97 düşen Dow Jones ve S&P 500 endeksleri vadeli piyasalarda %0,10 ve %0,26 oranında yükseliş gösteriyor.

Cramer borsa kapanışı sonrası yaptığı açıklamada yatırımcıların portföylerini boşaltmaları konusunda baskı hissetmemeleri gerektiğini savunmak için birkaç noktayı vurguladı. Borsa uzmanı ABD ekonomine veya ülkeye ilişkin “ciddi bir sistemik risk olmadığını” ve “nükleer savaş riski olasılığından” kurtulduklarını söyledi.

Ünlü borsa uzmanı ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını önemli ölçüde artırması durumunda bu ihtimal insanların varlıklarını, evlerini ve diğer mülklerini olumsuz yönde etkileyeceğini ancak yine de bu varlıklara sahip olduğunu söyledi. Cramer, “birçok insanın bu varlıkların hiçbirine sahip olmadığını unutmayın” uyarısında bulundu.

Cramer mülk sahiplerinin ellerindeki bütün varlıkları satmayı ve piyasaya daha sonra giriş yapmayı planlaması halinde doğru zamanı yakalamalarının son derece zor olacağını söyledi.

Şu anda aynı anda hem boğa piyasası hem de ayı piyasası olduğunu belirten Cramer, FED’in enflasyonu indirmeye çalışmasıyla tüketici ihtiyaçları ürünleri ve ilaç sektörü hisselerinin iyi performans gösterdiğine ancak teknoloji hisselerinin zayıf kaldığına dikkat çekti.

Yatırımcılara panik yapmamalarını tavsiye eden borsa uzmanı yatırımcıların tüm hisseleri olmasa da bazı hisselerini satmasını öğütlüyor.

Cramer bir gün önceki açıklamasında “Eğer insanlar televizyona çıkıp elinizdeki her şeyi satmanızı söylerse dikkatli olmanız gerekir. Şu an için ödünüzü patlatsalar bile her 10 seferin 9’unda bu korkuya dayanmaya çalışın. Rotanızdan şaşmayın” ifadelerine yer verdi.

Buffett’tan 4 milyar dolarlık teknoloji yatırımı

 

FED enflasyonu dizginlemek için borsaları çökertebilir

 

Fed’den sıkılaşma beklentileri fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)