E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Borsalardaki fırsatlar için nakit ayırın---

Cramer: Borsalardaki fırsatlar için nakit ayırın

Cramer: Borsalardaki fırsatlar için nakit ayırın
13 Nisan 2022 - 12:28 borsagundem.com

Küresel borsalarda düşüşler devam etse de ünlü borsa uzmanı Jim Cramer olası bir toparlanma ihtimaline karşı yatırımcılara portföylerinde nakit bulundurmalarını tavsiye etti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcılara bir borsa stratejisi olarak iyimserliklerine güvenmemeleri gerektiğini söyledi. Ancak Cramer yine de piyasaların toparlanması ihtimaline karşı hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

Cramer, "Bana kalırsa şu anda kenarda çok fazla nakit parası olan dengeli bir portföyde çok iyi iş çıkarabilirsiniz. İşlerin gerçekten daha iyi hale geldiği bir an için hazır olmak isteyeceksinizdir. Fakat piyasalarda çok fazla belirsizlik var. En azından bir dizi kilit sektörde normalde isteyeceğinizden biraz daha temkinli olmalısınız” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Çalışma Bakanlığı’ndan Salı günü paylaşılan verilerde tüketici fiyat endeksinin Mart ayında %1,2 arttığı görülüyor. Bu oran, 2005'teki Katrina Kasırgası'ndan bu yana en büyük aylık artışı işaret ediyor. Yıllık bazda ise %8,5'e yükselen ABD enflasyonu Ocak 1982'den bu yana en yüksek seviyede.

ABD borsalarının enflasyon verilerine olan reaksiyonu ise negatif oldu. Wall Street endeksleri rakamların açıklamasının ardından Salı günü açılışta çekirdek enflasyondaki yükselişin beklenenden yavaş olmasına odaklanarak yükselse de gün sonunda resesyon endişeleri ağır bastı ve hisse senetleri kazançlarını bırakarak günü ekside kapattı.

Cramer, yatırımcıların piyasanın toparlanacağına dair tüm umutlarını kaybetmeleri gerektiğini düşünmese de "hatalı iyimserliğin" yayılması konusunda temkinli olduğunu söyledi. Borsa uzmanı Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini, Çin'deki Covid kapanmalarını ve yarı iletken çip sıkıntısını, borsanın kötü performansının ana sebeplerinden bazıları olarak gösterdi.

Cramer, “Daha az sorun olduğunda, beklenti dünyasını terk ediyor ve makul olasılıklar dünyasına doğru ilerliyorsunuz. Ben makul olasılıklara yatırım yapmayı seviyorum. Bu yüzden (Cramer’ın yönettiği) vakıf fonumuzda çok fazla hazır nakit para var ve bir fırsat görmeye başladığımızda hamle yapabiliriz. Ancak şimdilik elimizdeki tek şey umut ve bu bir oyun planı için yeterli değil” açıklamasında bulundu.

Gram altında yükseliş sürüyor

 

Tahvil kralı 2023’te resesyon bekliyor

 

Küresel büyümeye ilişkin endişeler risk iştahını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)