E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yükseliş sürüyor---

Gram altında yükseliş sürüyor

Gram altında yükseliş sürüyor
13 Nisan 2022 - 12:12 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 924 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.516 lira, Cumhuriyet altını 6.190 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 922,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 924 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.516 lira, Cumhuriyet altını da 6.190 liradan satılıyor.

Yükseliş eğilimini üst üste 6'ıncı güne taşıyan altının ons fiyatı şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 1.971,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de yüzde 8,5 ile 1981'den bu yana en güçlü yıllık yükselişini kaydeden Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleştirebileceği endişesi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün, Ukrayna tarafının Rusya ile İstanbul'da yaptığı müzakereler sonucunda varılan anlaşmaları reddettiğini söylemesinin ardından emtia piyasalarında oynaklığın devam ettiğini bildirdi.

Fed yetkililerinin şahin tonlu açıklamalarına devam ettiğini ifade eden analistler, yarın gerçekleştirilecek Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası toplantısının beklendiğini söyledi.

Analistler, bugünün veri gündeminde ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 doların destek, 1.990 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Vakıf Yatırım Teknik Satrateji bülteninde,'1,965 seviyesini aşan ons altında bu seviye üzerinde kalındıkça ilk aşamada 1,980-2,000 dirençlerinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz. 1,965-1,950-1,915 ise geri çekilmelerde destek seviyeleri olarak izlenebilir.'

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Ons/Altın’da tepki hareketi etkisini sürdürüyor. Dün gün içinde 1978$ seviyesine kadar yükseliş yaşanırken, %0.66 oranında değer kazanımı ile 1966.62$ seviyesinden gün tamamlandı. 1965$ direncinin hemen üzerinde gerçekleşen kapanışı olumlu buluyoruz. Ancak saatlik grafiklerde göstergelerin zayıf görünümü gün içide satış baskısının etkili olabileceğini gösteriyor. Kapanış olarak 1965$ seviyesinin altında kalınması güç kaybını artıracaktır. Yaşanabilecek geri çekilmelerde 1916$ seviyesi ilk önemli destek konumunu koruyacaktır.Gram Altın’da gün içinde yaşanan volatiliteye rağmen yükseliş kanalı geçerliliğini koruyor. Dün gün içinde 930TL seviyesine kadar yükseliş yaşanırken, kapanış %0.18 oranında değer kazanımı ile 922.80 TL seviyesinden gerçekleşti. 930TL seviyesini ara direnç noktası olarak takip ediyoruz. Yükseliş hareketinin ivme kazanabilmesi için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. 950 ve 990 TL seviyeleri ise kısa vadeli üst dirençler olarak takip edilebilir. 914 seviyesini ise gün içi işlemlerde ilk destek noktası olarak verebiliriz.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın dün yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi ve günü %0.70 değer kazanımı ile kapattı. Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Putin’in açıklamaları piyasaları oldukça etkiledi. Putin yaptığı açıklamada ‘’Kiev tarafların İstanbul’daki görüşmelerinde varılan anlaşmalardan uzaklaştı ve müzakereler çıkmaza girdi.’’ dedi. Savaştan gelen barış dışı açıklamalar güvenli liman talebini artırdı ve artan talep ile altın bir miktar toparlandı. ABD’de açıklanan enflasyon verisi beklenenden yüksek gelince küresel piyasalarda da hareketliliğe neden oldu. Fed Guvernörü Christopher Waller’ın ve Fed Chicago başkanı olan ve Fed’in uzun süre güvercin başkanı olarak bilinen Charles Evans’ın yaptıkları açıklamalar özetle enflasyonla kalıcı müdahale adına faiz artışının gerekli olduğunu tekrardan vurguladılar. Şahinvari açıklamalar, artan tahvil getirileri ve güçlenen dolar altında baskı oluştursa da küresel belirsizlikler ve savaşın devam etmesiyle altın yatırımcılarda güvenli liman rolü oynamaya devam ediyor. Bugün piyasalar TSİ 15:30’da açıklanacak olan ABD ÜFE verisini takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1985 – 2000 – 2015 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1965 – 1950 – 1935 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altında enflasyon etkisi: Yükseliş sürüyor

 

Dolarda negatif seyir

 

Yende güç kaybı! Dolar karşısında 20 yılın en düşük seviyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)