E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇolak: Tek başına hükümetle endeks 150 bin olur---

Çolak: Tek başına hükümetle endeks 150 bin olur

Çolak: Tek başına hükümetle endeks 150 bin olur
04 Haziran 2015 - 07:17 borsagundem.com

Mecnur Çolak, AK Parti’nin seçimi kazanacağını, borsanın şahlanacağını söylüyor… Yabancı alımı gibi gözüken bazı hisselerde de bomba gibi konuşuyor.

C.KAFESOĞLU – SOFYA / BORSAGUNDEM.COM ÖZEL RÖPORTAJ 4
 
Kendi deyimiyle ‘ekşın’ olmasa da yabancı bir borsada, yine de ‘gaz’ veriyor yatırımcılara… Gazprom diyor, ‘al, yat’ diye öneriyor. Tatlı mı bilemem ama ‘temiz’ kazanç kapısını aralıyor Mecnur Çolak. Peki, Türkiye’den tavsiye edeceği bir hisse var mı? “Hayır...” Tek kelime yetiyor. Mesaj alınıyor, üstüne gitmeye, mevzuyu uzatmaya gerek yok. Duruyor, patlarcasına soruyor, “Nerede eski tavanlar?”.  Devam ediyor: “Eskiden 5 tabanda bitmeyen hisse yoktu ya şimdi, 15 tabanda olmuyor…” Yüzündeki ifade değişiyor sanki, bir garip sıkıntı gelip yerleşiyor gibi. Ama futbolcu kıvraklığı bu, çok çabuk geçiyor. Artık kendini tutkunun kollarına bırakıyor.  Bir borsacının, usta bir borsacınının kağıtla ilgili bir operasyona girdiğinde yanına gelen dünyanın en güzel kadınına bile soğuk kaldığını ondan dinliyorum. Kalp ‘kağıt için mi atar yoksa güzel bir kadına mı?’ ikilemini oracıkta yaşıyorum.

7 Haziran'ı çok önemsiyor
Türkiye’nin, bölgenin, AB’nin geleceğini etkileyecek bir seçimi, 7 Haziran’ı çok önemsiyor. Çünkü tek başına iktidarın borsayı 150 binlere taşıyacağına inanıyor. Çolak’a göre o atmosferde dolar düşecek, faiz zaten düşük, o zaman yatırımcının parası hisselere akacak. Borsa şahlanacak…
Hava yavaş yavaş kararıyor… Bizim de vaktimiz doluyor. Son sözü, dönen avantalar, komisyonlar. Kimler alıyor, kimler niye veriyor? İşte bomba gibi final...

Veda... Hüzün ve özlem kolkola
Teybi kapatıyorum. Ayağa kalkıyoruz. Terasın önüne yürüyoruz. Akşam esintisinin getirdiği çamların, çiçeklerin kokusu sarıyor havayı. Başkent ayaklarımızın altında. İç çekip bakıyoruz ama gözlerimiz uzaklarda… Ben birkaç saat sonra kuş misali Türkiye’de olacağım. Oysa 2,5 yıl önce İstanbul’u bırakıp Bulgaristan’a kaçan ‘Deliormanlı’  Mecnur Çolak ise burada. Yüreği alev alev borsa yansa da, ah İstanbulla kavrulsa da o bu soluk Sofya’da kalacak… Taki ‘af’fedilene kadar…
Konukseverliği için teşekkür ediyorum. Tokalaşıyoruz, vedalaşıyoruz. Görüyorum,  hüzün ve özlem Mecnur Çolak’ı çoktan sarmışlar bile... Yürüyorum…
İşte dev röportajın sonu…
 


BİZİM İNSANIMIZ KAĞIDIN YÜKSELİŞİNİ SEVER, DÜŞERKEN ALMAZ
 
-Hisse satarken, mal çıkarırken zorlanılıyor mu?

-Şu anda yatırımcı sayısı da azaldı sanki. Bir de eskiden daha çok talep vardı. Şİmdi 5 taban 15 tabanda gelmiyor. Eskiden 4 ya da 5 tabanda bitmeyen hisse yoktu.  Bizim insanımız neyi seviyor biliyor musun?  Kâğıt yükselecek çünkü kâğıt yükselirken alıyorlar. Düşüyorken almazlar çünkü hemen karamsarlığa kapılıyorlar.  Bittik öldük diye daha çok satıyor.  Türkiye hakikaten iyi borsa konusunda.  Avrupa’ya git bak ot gibi millet. Avrupa’da insanlar yatırıyor ve bekliyor. Düşünsene Avrupa’da yüzde 10 kazanınca, “Çok iyi kazandım” diyor. Bizde ise “Yüzde 10 kazandım” deyince tokat atarız adama.
 
-Yatırımcıya önereceğiniz kâğıtlar var mı?
-Yok, ne önereceksin. Bir de piyasada kâğıtlar da çok şişiyor.
 
-Ya ilginç bir borsa hikayeniz…
-Başımızdan bir sürü şey geçti. Mesela bir gün arabada gidiyoruz bir şirket sahibiyle. Şoför kullanıyor arabayı, biz de konuşuyoruz “Bizim hisse ne olur, nereye gider?” diye.  Ben de, “Hisse 3 liraysa 30 lira olur” diyorum. 1 ay sonra yine toplantıya gidiyoruz, meğer şoför duymuş, almış hisseyi, zarar etmiş! “Abi, sen demedin mi bizim patron alacak” diye… Ya kardeşim dedik te olmadı işte…
 
-Siz niye 1’e 20 yapıyorsunuz? 1’e 2 yapmak,  1’e 3 yapmak tatmin etmiyor mu?
-Bana 1’e 3 deyince şevk gelmiyor. Bazen dalıyorsun. Bu işler zor işler. Mesela biz bu işleri yapıyoruz ya bizim bu yaptığımız iş zaten hamal bir iş. Çünkü sen gidip büyük bir kağıt alırsan dakikada satıyorsun.  Bizimkilerde bağımsız alırsan satıyorsun, bağımsız almazsan bekliyorsun ve zor satıyorsun. Hakikaten çok zor iş. Mesela büyük kağıtta bunları yapsan çok daha avantajlısın.  Bir kağıtla ilgili bir operasyona girdin mi dünyanın en güzel kadını yanına gelse inan ilgi duymuyorsun. Oraya daldığın an böyle bir şey bu..


 
SEÇİMDEN TEK BAŞINA HÜKÜMET ÇIKARSA ENDEKS 150 BİNE GİDER
 
-7 Haziran’da seçimler ne olur sizce?

-Ben AK Parti kazanır diyorum. Tek başına iktidar olur. Koalisyon lafını duyunca borsa çöküyor. Düşünsene koalisyon lafının çıktığını… Bir de düşün olduğunu. Bence AK Parti tek başına gelecek iktidara.
 
-Seçimlerden sonra sıkıntı olmaz bu yükseliş devam eder mi diyorsunuz?
-Bence tek başına yüzde 44-45 gelir herhalde. HDP barajı aşamazsa gelir.
 
-Diyelim ki tek başına hükümeti kurdu, devam etti, borsa ne olur? Endeks 150 bin olur mu?
-Evet, gider. Devamlı yukarı gider. Döviz ufak ufak düşer. Faizler düşük, ne yapacak? Yine borsaya akacak millet. Yine seçimlerden sonra yatırımcılar için en cazip yer olacak. Faizler düşünce ne kalıyor geriye başka bir şey yok. Herkes seçimleri bekliyor.
 
-Yabancılar ne yapıyor?
-Yabancılar satamaz ki. Yabancılarda çok mal var ama o kadar çabuk satamazlar. Onlar çabuk çıkamazlar çünkü onların yatırımları uzun vadelidir. Yatırdıkları hep iyi kağıtlar…
 
-Son zamanlarda bizim dandik hisseleri de yabancılar alıyorlar, satıyorlar, peki bu nasıl oluyor?
-Bunlar avanta işler. Komisyon işi…
 
-O zaman küçük dandik hisselerde yabancı alımı gözüküyor ve bunlar gerçek yabancı değildir. Bunlara da dikkat etmek mi lazım?
-Tabi ki…
 


ARTIK DOLAR GİTMEZ, DÜŞEBİLİR DE
 
-Suat, Fevzi, Yasef hepsi sizinle aynı dönem değil mi? Onlardan sonra böyle adamlar geldi mi piyasaya? Şimdi yeni yetişen bir spekülatör var mı?
-Bir daha böyle kimse gelmedi. Hayır, yok!
 
-Dolar için düşünceniz nedir, buralarda durur,  gevşer mi?
-Evet, dolar buralarda durur. Seçimlere bağlı. Ama artık dolar gitmez. Dolar düşebilir de.
 
-Dolar yatırımınız var mı?
-Yok, yapmadım. Biraz da petrol düştü ya petrol bekliyorduk. Avrupa’da da petrol fiyatları düşmüştü ya onları kovalıyorduk…

-Bulgaristan’da hiç bir takım almayı düşündünüz mü?
-Ne alacağım takımı! Bazen maçlara gidiyorum, burada taraftar yok ki.
 
-Fenerbahçe maçlarını izliyor musunuz?
-Hepsini izliyorum burada.
 
-Süper Lig’de kimi destekliyorsunuz? Fenerbahçe’yi mi?
-Evet, Fenerbahçe’yi destekliyorum. Ama Fenerbahçe bazen moralimi çok bozuyor…

BİTTİ
 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İntikam24 Haziran 2015 12:10

    Recep Mecnur ve piyasadaki insanları kandırarak kazandığın paraları damatla mı yiyosun aferin dikkat et boğazında kalır.

  • ESKİ BORSACI.08 Haziran 2015 23:04

    Arkadaş bunlarlan KUYUYA inersen altını orada bırakırsın gerisini sen düşün.

  • Ayhan DUMAN08 Haziran 2015 19:42

    Seçim öncesi verdin gazı yaktın bizi.

  • gökhan [ çorlu]05 Haziran 2015 00:28

    Ben bir tana spek tanırım bu piyasada o da adam gibi adamdır adı bende gizli kalsın adam bana çok büyük şanslar verdi ben değerlendiremedim

  • cengiz04 Haziran 2015 19:55

    yakında senide yiğit bulutun yanına alırlar.bööööle devam et

  • dürüst04 Haziran 2015 13:33

    adam yanındaki her keze madık attı şimdi bişey olmamış gibi konuşuyo hala allahından bul mecooo

  • Ademoğlu04 Haziran 2015 12:46

    Ak Parti seçimi kazansa da kaybetse de borsa düşecek. Kazanırsa otoriterleşmeye doğru gidişin işaretleri olabileceği için yatırımcılar borsadan uzaklaşır. Koalisyon olursa da aynı şekilde istikrarsızlık olacağından düşer.

  • Doktor ismet04 Haziran 2015 12:33

    Azdı benim hisselerim azdı hisselerim Nerde benim Mecnurum recebim :)

  • Bekir&Yusuf04 Haziran 2015 12:31

    İyi kazandık bu adamın ve yancısı recebin sayesinde :)

  • Dilekcan damat04 Haziran 2015 11:57

    Abiler sonradan baba olur :) Bu dünyanın düzeni bu.

  • Öğretmen Emin04 Haziran 2015 11:55

    Bas bas paraları mecnurla recebe bir dahamı gelicez dünya ya.

  • berber satışmıl04 Haziran 2015 11:08

    Aynen öyle adam yaptığı yapacağını ohh sefasını sürüyor. Tabi yapmaya devam ediyor eyyyy spk sen bu adamların peşine neden düşmüyorsun..? Bunun Türkiye ayakçıları belli şuan hiç bir iş yapmadan lux hayat içinde yaşıyorlar.

  • servetinin kaynağı..04 Haziran 2015 10:27

    adam türk halkından manipülasyon suçu işleyerek 450 milyon söğüşledi. şimdi göğsünü gere gere gazprom alıyorum diyor. hiç de utanmıyor. borsa = kumar bu olsa gerek. üten kazanıyor. ütülen kaybediyor. üten de kul hakkı yediğini bile düşünmüyor. Haşa Allahı da kandıramazlar heralde.

  • Vatansever04 Haziran 2015 10:18

    Yapacagini yapmis ,Findik uzerinde ceviz kiriyor ,,,,,,,,

  • MEMSA04 Haziran 2015 10:16

    0.11 TL MEMSA gelde düzelt senin kağıdın

  • hmmm04 Haziran 2015 09:07

    bizde bundan bahsediyorduk yine 1 e 30 imkb de kazançlarmı arttı ülke geçmişten çok iyi durumdamı bakmak lazım 150 bin şuan yine çok ütopik olmuş heyacanlanmak için söylüyorsun zannedersem.

  • Mecnun 04 Haziran 2015 08:39

    Öldüğünde orda kaldır cennet ve cehennem hisselerini sen muhtemel cehennemi tavan tavan yaparsın her gun tavan yap olur mu