E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇocuklar korona virüste gizli taşıyıcı olabilir---

Çocuklar korona virüste gizli taşıyıcı olabilir

Çocuklar korona virüste gizli taşıyıcı olabilir
03 Mart 2020 - 16:45 borsagundem.com

ABD eski Hastalık Kontrol ve Önleme Başkanı Frieden çocukların "gizli" korona virüs taşıyıcıları olabileceğini iddia etti.

ABD'de Barack Obama yönetiminin Hastalık Kontrol ve Önleme Başkanı Tom Frieden ölümcül yeni tip korona virüsüne (Covid-19) hiçbir zaman çare bulunamayabileceği uyarısında bulundu. Frieden, sağlıklı çocukların "gizli" korona virüsü taşıyıcıları olabileceğini ileri sürdü.

İran'da şok! 23 milletvekili korona virüse yakalandı

ABD eski Başkanı Barack Obama döneminin Hastalık Kontrol ve Önleme Başkanı Tom Frieden yeni tip korona virüsüyle ilgili ürkütücü bir açıklama yaptı.

ABD'nin Washington eyaletinde yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükselirken, ülke genelinde vaka sayısı da 87'ye ulaştı.

Korona vaka sayısının dünya genelinde 90 bine ulaştığını belirten Tom Frieden, sağlıklı çocukların "gizli" virüsü taşıyıcıları olabileceğini söyledi.

Dünya genelinde hızla yayılan bu tür bir virüsle daha önce karşılaşılmadığını ileri süren ABD'li uzman Tom Frieden, "Aşıyı bulmak için çaba sarf etmeliyiz ama belki de bu salgının çaresini hiçbir zaman bulamayabiliriz. Bu korkutucu" şeklinde konuştu.

Korona virüs yolcu gemisi hisseleri için alım fırsatı demek

Tom Frieden, korona virüsü semptomu rastlanmayan çocukların "gizli taşıyıcı" olduğu yönünde kanıtlar bulunduğunu söyledi.

Çin'de 10 yaşında bir çocuğun salgının başladığı merkezi ziyaret ettiği ancak hastalığa yakalandığı yönünde bulguya rastlanmadığını hatırlatan Frieden, "Ailesi çocuğun teste tabi tutulmasında ısrar edince, virüs taşıdığı ortaya çıktı. Demek ki çocuklar virüsü taşımalarına rağmen semptom göstermiyorlar. Bu herkes için büyük bir risk" dedi.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen ve kısa sürede 70'den fazla ülkeye yayılan yeni tip korona virüsten dünya genelinde şu ana kadar 90 bine yakın kişi etkilendi. Covid-19 salgınına yakalanan 3 binden fazla kişi ise hayatını kaybetti.

Hamaney'e yakın isim korona virüsten öldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Psiko03 Mart 2020 21:35

    Çocuklardan zarar gelmez pis yetişkinlerden korkarım.

  • roeke03 Mart 2020 17:07

    Korona virüsü bizim ülkemize gelmez hem Türk örf ve adetleirne göre hem de İslam kurallarına göre temiz milletiz. Tarhana çorbası, mercimek çorbası, kuru fasulye, soğan, sarımsak v.b doğal beslenen insanlarız biz. Temizliğimize dikkat eden insanlarız mesela ben tuvaletten çıkınca 2 kere elimi yıkarım, yemek yemeden önce mutlaka ellerimi yıkarım. Ellerimdeki mikrop ölsün diye limon kolonyası sürerim. Kısacası Allahın izniyle bize bişey olmaz.

  • mıysız03 Mart 2020 19:53

     ha ha herkes pis bi bir temiz iranlılarda