E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti'den TL cinsinde tahvil kararı---

Citi'den TL cinsinde tahvil kararı

Citi'den TL cinsinde tahvil kararı
16 Ağustos 2023 - 17:52 borsagundem.com

Citi, model portföyünde TL cinsi tahvillerin ağırlığını düşürme kararı aldı.

Türkiye’deki bazı uygulamaların kaldırılmasının getirileri artırması sebebiyle Türk lirası (TL) ile ilgili yeni bir karar alan Citi, model portföyündeki TL cinsi tahvillerin ağırlığını indirdi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Luis E Costa, Bhumika Gupta ve Nikola Apostolov tarafından kaleme alınan raporda, “Merkez Bankası’nın son dönemde aldığı makro ihtiyati tedbirler ışığında, Merkez Bankası’ndan doğrudan sabit faizli tahvillerin ikincil piyasalarına yapılan müdahalenin sona ermesi, özellikle eğrinin uzun tarafı üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor” denildi.

Öte yandan analistler, “Buna ek olarak, Merkez Bankası, getiri eğrisini yapay olarak düşük ve reel getirileri son derece negatif tutan menkul kıymet tutma kurallarını da gevşetti” değerlendirmesinde bulundular.

Genel olarak Türkiye’de net rezerv tablosunun zorlayıcı olmaya devam ettiği belirtilen notta, TCMB’nin tahminlerine göre enflasyonun bu yıl sonuna kadar yüzde 58’e ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Türkiye'nin yurt dışı tahvilleri değer kazandı

 

Artan tahvil getirileri borsaları ürkütüyor

 

Citi: Hisse senetleri darbe alabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)