E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin’den emlak sektörüne 'can suyu'---

Çin’den emlak sektörüne 'can suyu'

Çin’den emlak sektörüne 'can suyu'
29 Kasım 2022 - 08:13 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Richmond Federal Rezerv Bankası Başkanı Barkin, merkez bankasının gelecek yıl faiz oranlarını nispeten hızlı bir şekilde tersine çevireceği spekülasyonlarını söndüren son yetkili olurken, Fed Başkanı Powell'ın yarın yapacağı ve dönüş politikası bekledikleri mesajın pek de öyle gelmeyeceği algısının artmasına neden oldu. Aslında tabloya baktığımızda gördüğümüz; Ekim TÜFE'deki yumuşama hoş bir haberdi, ancak henüz tam bir zafer değil, büyüme ve işgücü piyasası verileri hala güçlü, Powell’ın şahinliğini bırakması pek de mümkün değil ama temelde, neredeyse tamamen fiyatlanan Aralık toplantısında daha yavaş bir artış oranının teyit edilmesi zaten. ECB Başkanı Lagarde’de dün, Euro bölgesi enflasyonunun zirveye ulaşmadığını ve şu anda beklenenden daha da yüksek çıkma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ileride bir dizi faiz artışı olabileceğine işaret ederek, Fed’i şahin olma konusunda yalnız bırakmamıştı. Euro bölgesindeki enflasyon geçen ay yıllık bazda %10,6 ile rekor bir rekor kırmış , ancak anketlerde yarın açıklanacak olan Kasım ayı enflasyonun %10,4'e düşmesini beklenmekte.

Piyasalar, ECB'nin 15 Aralık'taki bir sonraki toplantısında politika faizini 50 mi yoksa 75 baz puan mı artıracağı ve genel olarak %3 civarında gördükleri borçlanma maliyetlerinin zirve yapacağı seviye konusunda gidip geliyor.

Lagarde'nin yorumları başlangıçta euronun beş ayın zirvesi olan 1.0497$'a yükselmesine yardım etmişti, ancak ABD dolarındaki sıçrama ile 1.0350$'a geri döndü. Dolar endeksi de 105,31'den 106,57'ye yükseldi.

Çin'in sıfır KOVID-19 politikasına ilişkin yeni halk huzursuzluğunun ekonomiye ne gibi bir zarar verebileceği net olmamasına karşın, Asya borsaları, Pekin'in müteahhitleri desteklemeye yönelik son hamlesinin emlak sektörünü desteklemesiyle bugün yükselişte. Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) dün geç saatlerde, Çin ve Hong Kong'da kayıtlı Çinli geliştiriciler için özel hisse yerleştirmeleri de dahil olmak üzere öz sermaye finansman kanallarını genişleteceğini ve yıllarca süren bir yasağı kaldıracağını açıkladı.

Pekin, yükselen ev fiyatlarını kontrol etme girişimlerinin bir parçası olarak Ağustos 2009'da borsaya kayıtlı emlak firmalarının yeniden finansmanını askıya almış, 2013'ten itibaren belirli emlak firmalarının yeniden finansman taleplerine onay vererek askıya almayı kısa bir süreliğine kaldırmış, ancak 2016'da konut fiyatlarını düşürmek için kısıtlamaları geri getirmişlerdi.

Bu, Çin mavi çiplerinin %1,1 yükselmesine yardımcı olurken, MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi %0,7, Güney Kore %0,3 , S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri %0,1 , FTSE 100 vadeli endeksi % 0,13 ve EuroStoxx 50 vadeli endeksi % 0,03 yukarıdalar.

Borsada mali sektör hisseleri dikkat çekiyor

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

 

ABD petrol fiyatları, Çin'in talebine ilişkin endişelerin olası OPEC+ üretim kesintilerine ilişkin konuşmalarla arasında kalınca bu yılın en düşük seviyelerini gördü. ABD ham petrol vadeli işlemleri, varil başına 76.90 dolara Brent ise 82.91 dolara geriledi.

Petrol fiyatları yükselişte

 

BofA, S&P 500 hedefini belirledi

 

Günün önemli şirket haberleri 29/11/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)