E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Kasım 2022 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda 3 yılını dolmuş sözleşmelilerin hemen aday memurluğa geçeceğini belirterek, "Yeni statüye göre kamudaki 520.000 sözleşmeli personelden 424.000 isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor." dedi.

Erdoğan: (Zincir marketlerdeki fiyatlar) Ortaya konan ithamlar, Ticaret Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir.

ECB Başkanı Lagarde, enflasyonu orta vadeli hedef olan %2 seviyesine düşürme konusunda kararlı olduklarını, bunun için faizleri daha da artırmayı planladıklarını ifade etti.

Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed'in faiz artırımlarında bir değişikliğe veya bir ara vermeye yakın olduğunu düşünmediğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Barkin: Faiz oranlarının daha yavaş bir patikada artırılması taraftarıyım.

Elon Musk, Apple'ın, Twitter'a reklam vermeyi büyük ölçüde durdurduğunu ve Twitter'ı uygulama mağazasından çıkarmakla tehdit ettiğini söyledi.

OPEC ve müttefiklerinin, bu hafta sonu bir araya geldiklerinde daha derin arz kısıntılarını dikkate almaları bekleniyor.

AB'nin 5 Aralık'ta yürürlüğe girmesi planlanan tavan fiyat uygulaması öncesinde AB ülkeleri tavan fiyat seviyesi konusunda anlaşmanın yollarını ararken Rusya'dan petrol sevkiyatları devam ediyor.

Çin, Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı sulara giren bir ABD savaş gemisini geri çekilmeye zorladı.

Ne olacak?

• Yurt içinde Güven Endeksi ve Ticaret Dengesi açıklanacak.
• Almanya’da TÜFE verileri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Çin’de korona virüse ilişkin vaka sayıları korkutmaya devam ediyor. Günlük vaka sayısının 40.000’in üstüne çıkması ‘salgın tekrar mı başlıyor?’ sorularını ayakta tutarken, coronavirüs tedbirlerine yönelik protestolar ve tepkiler ülke geneline yayıldı. Bu durum piyasaları aşağı çekerken, petrol fiyatlamaları da gerilemeye devam etti.
BİST100 endeksi ise rekor kırmaya doyamıyor. Endeks geçtiğimiz işlem gününde de yukarı yönlü seyrini sürdürürken, genele yayılan yükselişle endeks 5.000 seviyesine yaklaştı. Küresel piyasalardan pozitif ayrışan endeks günü 4.923 seviyesinden tamamladı.
Bugün yurt içinde ticaret dengesi verisi, Almanya’da ise enflasyon verisi takip edilecek. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ardından AB’nin Rusya’dan gaz tedarikinde kısıntıya gitmek için yaptığı yaptırımlarda en negatif etkilenen ülkelerden biri olan Almanya’nın enflasyonun çift hanede kalması bekleniyor. Sanayi üretimindeki durağanlık ve kışın çetin geçeceği varsayımı ile Avrupa’da enflasyonla birlikte resesyon endişelerinin de ayakta olduğunu düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.362 - 5.525 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.459 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.179 artarak 323.586 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.370 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.530’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.800 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.530 ve 5.570 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.430 ve 5.400 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

ABD vadeli endekslerinde toparlanma

 

Günün önemli şirket haberleri 29/11/2022

 

Asya borsaları Çin'deki kovid durumuna odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)