E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükselişte---

Petrol fiyatları yükselişte

Petrol fiyatları yükselişte
29 Kasım 2022 - 08:06 borsagundem.com

4 Aralık'ta Viyana'da yapılacak OPEC+ toplantısında üretim kısıntısının gündeme gelebileceği spekülasyonları uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yukarı çekti.

Petrol sektörünün önde gelen danışmanlık şirketlerinden FGE, OPEC+'nın 4 Aralık toplantısında üretimin 2 milyon varil/gün kısılması yönünde bir karar alabileceğini değerlendirdi. RBC Capital Markets da üretim miktarının değiştirilmemesi veya 1 milyon varil/gün kısılması yönünde bir karar alınabileceğini düşündüklerini vurguladı.

OPEC+ toplantısı AB'nin Rusya'dan petrol ithalatı yasağının yürürlüğe gireceği 5 Aralık'tan bir gün önce yapılacak. AB üyeleri 5 Aralık'ta Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamak için de görüşmeleri sürdürüyorlar. Rusya, petrolüne fiyat sınırı uygulayacak ülkelere satış yapmayacağını duyurmuş bulunuyor.

Bu sabah ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı Çin'in akaryakıt talebinin düşeceği endişeleri ile 82,39 dolara kadar gerilese de şu sıralarda düne göre 1,81 dolar artışla 85 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolünde fiyat 1,40 dolar artışla 78,64 dolar/varil seviyesinde.

Analistler 83,63 dolar direncini çok çabuk geçen Brent petrolü için bugün hedefi 85,46 dolar/varil olarak işaret ediyorlar. 83,63 dolar/varil üzerinde kalındıkça yukarı hareketin süreceğini öngörüyorlar.

Batı Teksas petrolü için bugün direnç 78,94 dolar seviyesinde. Buranın geçilememesi halinde 77,24 dolar seviyesinin yeniden test edilmesi bekleniyor.

Küresel petrol piyasasında değişim sinyali

 

Türkiye'den petrol ve gazda Afrika, Asya açılımı!

 

Morgan Stanley petrol fiyat tahminini aşağı çekti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)