E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin’de yaptırımların hedefi olma korkusu!---

Çin’de yaptırımların hedefi olma korkusu!

Çin’de yaptırımların hedefi olma korkusu!
15 Mart 2022 - 10:00 borsagundem.com

ABD’nin “Rusya’ya askeri malzeme desteğinin ciddi sonuçlar olur” uyarısının ardından Pekin yönetiminden “ABD yaptırımlarının hedefi olmak istemiyoruz” açıklaması geldi.


Washington, Ukrayna işgalinde Rusya’yı desteklemenin “sonuçları olabileceğini” belirterek Çin’i uyardı. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından ilk üst düzey ABD-Çin görüşmesi Roma’da gerçekleşirken iki taraf görüşmeyi ‘yapıcı‘ sözleriyle niteledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan savaşın da dahil olduğu birçok konuyu altı saat boyunca Çinli mevkidaşı Yang Jiechi ile görüştü. Görüşme sonucu somut bir adım açıklanmazken Çin tarafı Rusya-Ukrayna savaşında barış görüşmelerini teşvik etmeye devam edeceklerini bildirdi.
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise ülkesinin Rusya savaşına ilişkin ABD yaptırımlarından etkilenmek istemediğini bildirdi.

ÇİN İÇİN CİDDİ SONUÇLARI OLACAK

Dün de ayrıca Pentagon’da bir grup gazeteciyle görüşen üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Çin’den askeri malzeme talebinde bulunduğuna ilişkin iddialarla ilgili olarak, “Bu konuda haberler gördük ve size sadece bu konuyu çok çok yakından takip ettiğimizi söyleyebilirim. Yönetimden başka yetkililerin de ifade ettiği gibi Çin bu savaşta Rusya’yı malzeme bakımından desteklerse bunun Çin için ciddi sonuçları olacak” diye konuştu.

Batı'dan gelen yaptırımlara Rusya'dan yanıt

Rus elitlerin sayısı artıyor! ABD'den yeni yaptırımlar

AB'den Rusya'ya dördüncü yaptırım paketi

Biden, Rusya'ya uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı

ABD'den Çin'e sert uyarı: Ciddi sonuçları olur

Rusya iddiasına Çin'den yalanlama: Dezenformasyon!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)