E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya iddiasına Çin'den yalanlama: Dezenformasyon!---

Rusya iddiasına Çin'den yalanlama: Dezenformasyon!

Rusya iddiasına Çin'den yalanlama: Dezenformasyon!
14 Mart 2022 - 12:10 borsagundem.com

Rusya'nın askeri teçhizat talep ettiği yönündeki iddiaları yalanlayan Çin, iddiaları 'dezenformasyon'' şeklinde nitelendirdi.


Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, ABD'li yetkililerin Rusya'nın Çin'den askeri malzeme istediği yönündeki iddiaları "dezenformasyon" olarak nitelendirdi. Bu açıklamaya ek olarak, ABD'nin Ukrayna topraklarındaki askeri-biyolojik faaliyetlerini belirtmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çin’in ABD Büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu ise Rusya’nın Çin’den yardım istediğini “böyle bir şeyi hiç duymadım” diyerek yalanladı.

ABD, Rusya'nın büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna'yı işgalinde Çin'den silah ve yardım istediğini öne sürdü.

ABD’li yetkililer, Rusya’nın Çin’den işgalin başından beri askeri malzeme istediğini belirtti. Ancak yetkililer ne tarz malzemelerin istendiğini açıklamadı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, bugün İtalya'nın başkenti Roma'da Çin'in üst düzey diplomatı Yang Jiechi ile görüşecek olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Pekin'i, Moskova'nın Ukrayna'daki savaş nedeniyle kapsamlı yaptırımlardan kaçmasına yardım edilmesinin sonuçları olacağı konusunda uyaracak.

Rusya Çin’den yardım istedi iddiası

 

Rusya: Ekonomik darbeye karşı Çin'e güveniyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)