E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de faizler libarelleşecek---

Çin'de faizler libarelleşecek

Çin'de faizler libarelleşecek
11 Mart 2014 - 06:57 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou, mevduat faizinin 1-2 yıl içinde liberalleştirileceğini öngördü

1990'lardan bu yanaki en kapsamlı ekonomik reformlarını gerçekleştirmeye çalışan Çin'de merkez bankası başkanı Zhou Xiaochuan, mevduat faizlerinin 1 ila 2 yıl içinde serbestleştirileceğini söyleyerek, hükümetin bazı analistlerin öngördüğünden daha hızlı harekete geçebileceğinin sinyalini verdi.

Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık toplantısının seansları kapsamında Pekin'de bir basın açıklamasında konuşan Zhou, aynı zamanda kontrollerin kaldırılmasıyla faizlerin de ilk başta yükseleceğini söyledi.

Çinli liderler bir yandan gölge bankacılığı ve 2008'deki teşvik paketiyle başlayan kredi patlamasından kaynaklanan riskler ile boğuşurken, diğer yandan piyasalara, ekonomide daha fazla söz hakkı vermek için harekete geçti. Yetlilileri ABD'den İsveç ve Güney Kore'ye kadar birçok ülkede faiz kontrollerinin gevşetilmesinin ardından ortaya çıkan finansal çalkantıların tekrarlanmaması için dikkatli olacak.

Hong Kong'taki Credit Agricole CIB'nin stratejistlerinden Dariusz Kowalczyk, "Bu beklediğimizden daha hızlı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)