E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ordu gazetesi manşet yaptı: İşte Türkiye'nin rekoru!---

Çin ordu gazetesi manşet yaptı: İşte Türkiye'nin rekoru!

Çin ordu gazetesi manşet yaptı: İşte Türkiye'nin rekoru!
28 Mart 2024 - 13:38 borsagundem.com

Çin ordu gazetesi, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılara dikkat çekti. Gazete, 'Türkiye’nin savunma ihracatı rekor seviyeye ulaştı' manşetiyle konuya sayfasında yer verdi.

Türkiye son dönemde savunma sanayisindeki başarılarıyla adından söz ettiriyor. Savunma sanayinin ihracat rekorları kırmasına dünya basınıda kayıtsız kalamadı. Milli gurur haline gelen savunma sanayi ihracatı, bu kez de Çin basınında gündem oldu.

Çin ordusuna bağlı Milli Savunma Gazetesi "Türkiye’nin savunma ihracatı rekor seviyeye ulaştı" başlıklı bir haber yayınladı.

TRT'nin aktardığı haberde savunma sanayi ihracatının geçen yıl yüzde 25 artarak 5 milyar 500 milyon dolara ulaştığı yazıldı. Türkiye'nin bu oranlarla küresel silah pazarında 12. sıraya yükseldiği belirtildi.

Ürünlerin geniş kapsamlı olmasına dikkat çekildi

Haberde ihraç edilen ürünlerin kapsamının geniş olmasına dikkat çekildi ve "Türkiye kara araçlarından insansız hava araçlarına son teknoloji ürünleri ihraç edebiliyor" denildi.

Ayrıca Türk ürünlerinin NATO standartlarına uygun olduğu ve NATO ülkelerinden Ortadoğu’ya kadar ürün satışı yapabildiği vurgulandı.

Haberde savunma sanayi ihracatındaki hızlı büyümenin nedenlerine de yer verildi.

"Türk hükümeti savunma sanayi ihracatını aktif bir şekilde destekliyor" vurgusu yapılan haberde, Türkiye’nin güçlü bir teknik bilgi birikimine sahip olduğuna da işaret edildi.

Savunma sanayisinde yükselen güç Türkiye

 

Erdoğan: Türkiye savunma sanayiinde destan yazıyor

 

Türk savunma sanayiinden Suudi Arabistan çıkarması

 

Türk savunma sanayiinden BAE çıkarması

 

Savunma sanayisinde 2023 ihracat şampiyonu Baykar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )28 Mart 2024 20:48

    Haberler eksik. Gizlis ervis raporlarının haberlerini derin web den okuduklarımı belirtmek isterim. Ditorki bilindik silahlar, bilindik saldırı sistemleri, bilindik stratesij savaşları yok eden modern gelişmiş vebu sistemleri, yok eden silahlar üretiliyor. türkiye de b ülkelerden biri. örnek , bir terör grubunun cephelerinin Azerbaycan ermenistan savaşı gibi dişün, tabk, topçu, süngü hucum vb yerine, yüzlerce uçağın havalabnıp tek atış yapacağı roketler maliyetler yerine. ihalar sihalar gibi basit cihzlar ile etksiz kılmak. yani avrupa abd vb ülkelerin terör desteklemeleri terör saldırıları ve yonlendırmelerı etksizi kılıancağı için, yeni devletlerin kurulması olası. yeni bağımsız devletlerin terör grupları ile mücadelesi ile sömürüden kurtulmaı sçz konusu. TC de bu ulkelerden biri ucuz ama etkılı sılahlar ile büyük avantajlar elde edebilen cihazlar üretıyor. silahlı darbeler saldırılar değişime giriyor. vb.

  • enayi28 Mart 2024 15:22

    seçim geldi artık bu haberler bitmez vatandaş ne yiyor giyiyor diyen yok 

  • Yorum28 Mart 2024 13:56

    3.05 ten aldığım Katmer Hissesinin%40 zarar yazacağını söyleseler, böyle bir ihtimal vermezdim. Aylardır biz yatırımcılar ne yaşıyoruz arkadaş, anlamıyorum. Bak katmer mahşete taşımışlar tankları... Tüm kötülükler ve satış senin verdiğin taahhüdü iptal etmek yüzünden oldu. Tek suçlu yönetimdir. Artık bir aksiyon alın.