E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin enflasyona karşı, gizli emtia rezervlerini kullanacak---

Çin enflasyona karşı, gizli emtia rezervlerini kullanacak

Çin enflasyona karşı, gizli emtia rezervlerini kullanacak
11 Haziran 2021 - 17:44 borsagundem.com

Çin, saklamış olduğu emtia rezervlerini kullanarak enflasyon tehdidine karşı fiyatları dengelemeyi amaçlıyor.

Çin artan emtia fiyatlarına karşı gizli ve devasa rezervlerine başvurmaya hazırlanıyor. Piyasadaki fiyatlar üzerindeki kontrolünü güçlendirmek için domuz eti stoklarını artırmayı planlayan Çin, aynı zamanda kömür rezervi altyapısının daha hızlı inşa edilmesi için de çağrıda bulundu.

Bloomberg'un haberine göre, yükselen maliyetler için tavan fiyat uygulamaya da planlayan ülke, artan metal fiyatlarını düşürmek içinse son kullanıcıya doğrudan bakır, alüminyum ve çinko satışı yapmayı planlıyor.

Çin devlet rezervlerinde ne kadarlık bir emtia varlığı tuttuğunu kamuoyuyla paylaşmıyor ama hükümetin fiyatlardaki yükselişi sınırlamak için gizlice emtia stokladığı biliniyor.

Piyasaya denge ve düzen getirebilir

ING Bank Çin Başekonomisti Iris Pang, devlet rezervlerinin kullanılmasının kendi kendini besleyen aşağı yönlü bir psikolojik fiyat döngüsü yaratacağını belirterek “Spekülatörleri uzun pozisyon almaktan caydırarak piyasaya istikrar getirebilir” dedi.

Emtia fiyatları son 10 yıldaki en yüksek seviyelere ulaşırken küresel toparlanma da giderek hızlanıyor. Bu da imalatçıların yakında artan fiyatları tüketicilere yansıtmak zorunda kalacağına dair endişeleri artırıyor.

Küresel tahvil rallisinde enflasyon korkusu silindi

Temiz enerji emtialarda yükselişi tetikliyor

Emtialarda karışık seyir sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)