E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisi 3. çeyrekte beklentileri aştı---

Çin ekonomisi 3. çeyrekte beklentileri aştı

Çin ekonomisi 3. çeyrekte beklentileri aştı
18 Ekim 2023 - 07:25 borsagundem.com

Çin ekonomisi 3. çeyrekte beklenenden daha iyi bir büyüme performansı geçirdi. Açıklanan verilere göre gayrisafi yurtiçi hasıla Temmuz-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,9 arttı

Çin ekonomisi üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre beklenenden daha hızlı büyüdü. Bu, son dönemdeki toparlanmanın Pekin'in tüm yıl büyüme hedefine ulaşması için yeterli ivmeyi sağlayabileceğini gösteriyor.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre gayrisafi yurtiçi hasıla Temmuz-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,9 arttı. Ekonomistler, ikinci çeyrekteki yüzde 6,3 olan büyümenin üçüncü çeyrekte yüzde 4,4'e yavaşlamasını bekliyorlardı.

YIL SONUNDA HEDEFE ULAŞILABİLİR

Üçüncü çeyrekte GSYH bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 büyüdü. Beklenti büyümenin yüzde 1,0'da kalacağı yönündeydi. Hükümet 2023 yılı büyüme hedefini yaklaşık yüzde 5,0 olarak belirlemişti.

Ulusal İstatistik Bürosu yaptığı açıklamada, Çin'in dördüncü çeyrek yıllık GSYH büyümesinin yüzde 4,4'ün üzerinde gerçekleşmesi halinde, yüzde 5 civarında olan tüm yıl GSYH hedefine ulaşılabileceğini söyledi.

Eylül ayında perakende satışlar arttı, kentsel işsizlik neredeyse iki yılın en düşük seviyesinde
Çin hükümetinin verilerine göre Çin'in perakende satışları Eylül ayında yükselirken, kentsel işsizlik oranı neredeyse iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Ekonomistlere göre perakende satışlar geçen ay yüzde 4,9'luk tahmini artışa karşın yüzde 5,5 arttı.

Kentsel işsizlik, Ağustos ayındaki yüzde 5,2 seviyesinden Eylül ayında Kasım 2021'den bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 5'e geriledi.

Asya borsaları Çin verileri sonrası düşüşe geçti

 

Çin verileri sonrası Asya borsalarında düşüş gerçekleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)