E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin, Asya ekonomileriyle para birimi iş birliğini güçlendirecek---

Çin, Asya ekonomileriyle para birimi iş birliğini güçlendirecek

Çin, Asya ekonomileriyle para birimi iş birliğini güçlendirecek
27 Mart 2024 - 10:07 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı Gongsheng, Asya ekonomileriyle para birimi işbirliğini güçlendirerek bölgesel finansal istikrarı artırma hedefinde olduklarını belirtti.

Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng, ülkenin bölgedeki finansal istikrarı arttırmak için Asya ekonomileriyle para birimi işbirliğini arttırmayı hedefleyeceğini söyledi.

Pan, Çin'in Boao Forumu'nda düzenlenen bir panelde ticaret ve yatırım faaliyetlerini desteklemede ikili para birimi takaslarının faydalarından bahsetti ancak ayrıntı vermedi. Pan, Asya ülkelerinin Uluslararası Para Fonu'nda daha fazla söz sahibi olmak için işbirliği yapmaları gerektiğini ve Çin'in finansal risklerin önlenmesine büyük önem verdiğini sözlerine ekledi.

Pan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'in finans sektörünü açma çabalarını sürdüreceğini söyledi. Ayrıca emlak piyasasının "sağlam bir temel" üzerinde olduğunun altını çizdi.

Çin Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

Çin Merkez Bankası'ndan ekonomik canlanma hareketi

 

Çin Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık adımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN27 Mart 2024 11:45

    Para birimlerinde süpekülasyon ve güvenilir olması için altın gümüş değerli madenlere endeksli olmalı yoksa tüm paralar sıfır değerindedir.