E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin, arz sıkıntısı nedeniyle kömür fiyatlarını artırmayı planlıyor---

Çin, arz sıkıntısı nedeniyle kömür fiyatlarını artırmayı planlıyor

Çin, arz sıkıntısı nedeniyle kömür fiyatlarını artırmayı planlıyor
03 Aralık 2021 - 09:09 borsagundem.com

Çin, bu yılın başlarında yaşanan arz sıkıntısının ardından 2022'de uzun vadeli kömür sözleşmeleri için gösterge fiyatını yükseltmeyi planlıyor.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, uzun vadeli sözleşmeler için termal kömür için ton başına referans oranını 700 yuan (110 dolar) olarak belirleyecek ve fiyatların aylık ayarlamalarla 150 yuan bandında yükselmesine veya düşmesine izin verecek.

Caixin haberine göre, bu, sözleşmelerin 2017'de devreye alınmasından bu yana ilk artış ve önerilen oran bu sonbaharın başlarında belirlenen fiyat kayıtlarının oldukça altında olsa da, uzun süredir gayri resmi 600 yuan tavanı olan bir piyasada tarihi normların üzerinde.

Rapora göre NDRC, büyük madenlerin üretimlerini uzun vadeli anlaşmalarla satmak zorunda kalacağını ve tüm enerji santrallerinin bu sözleşmeleri yerel tedariklerinin % 100'ü için geçerli hale getirmesi gerektiğini de şart koşuyor.

Linyit azalırken, taşkömürü arttı

 

Kok kömürü fiyatları sert yükseldi

 

İklim Zirvesi'nde kömür tavizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)