E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den Anayasa davetine cevap geldi---

CHP'den Anayasa davetine cevap geldi

CHP'den Anayasa davetine cevap geldi
29 Şubat 2016 - 12:06 borsagundem.com

CHP'den Anayasa Komisyonu çağrısına yanıt geldi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin sözlerini düzeltmemesi halinde Anayasa Uzlaşma Mutabakat Komisyonu masasına oturmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Altay, masayı dağıtanın Meclis Başkanı olduğunu belirterek, verecekleri cevabın ilk gönderdikleri mektupta bulunduğunu ifade etti. Altay, "Anayasa kararlarına uymayacağını beyan eden biriyle anayasa yapmak mümkün mü?" diye sordu.

FARKLI BİR SİSTEM İÇİN OTURMALIYIZ

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarına yeniden başlamasını istemiş, CHP'ye çağrıda bulunmuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu konuyla ilgili Milliyet Gazetesi'ne konuştu. "Türkiye'yi darbe hukukundan arındıralım diye masaya oturuyoruz. Anayasa da darbe hukukunun bir parçasıdır. Anayasa'nın ilk dört maddesi ve parlamenter sistemin güçlendirilmesiyle ilgili bütün düzenlemelere katkı veririz. Farklı bir sistem için farklı bir rejim için masaya oturmayı doğru bulmayız" dedi.

"Oy vermeyeceğimiz, kabul etmeyeceğimiz bir konuda masaya oturmanın mantığı ne?" diye soran CHP lideri hükümete seslendi; "Hangi gerekçeyle başkanlık sistemini istiyorlarsa çıksınlar kamuoyunun karşısına söylesinler" dedi.

Partisinin taleplerini sıralayan Kılıçdaroğlu "Yüzde 10 barajını ya indirelim ya kaldıralım. Parlamentoyu siyasi liderlerin vesayetinden kurtarmak için önseçimi zorunlu hale getirelim. Milletin vekilini, millet seçsin yani liderler seçmesin" diye konuştu.

Yeni kurulan Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu, üçüncü toplantısında son bulmuştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MURAT29 Şubat 2016 13:34

    CHP yi destekliyorum.Fakat kendisine topluma yeni bir anayasa metni hazırlayarak topluma sunması gerek.CHP nin hukukcuları şimdiden parlemanto rejimini güçlendiren bir anayasa metni hazırlaması gerek

  • SEÇMEN29 Şubat 2016 12:18

    milletin doğrudan seçtiği vekil le gerçek halk iradesi mecliste yerini bulur... bu yüzden Sn. Kılıçdaroğlu na katılıyorum... AKP nin derdi yeni anayasadan çok, erdoğan ı başkan yapmaktır.