E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiCharlie Munger: Yapay zeka hak ettiğinden fazla ilgi görüyor---

Charlie Munger: Yapay zeka hak ettiğinden fazla ilgi görüyor

Charlie Munger: Yapay zeka hak ettiğinden fazla ilgi görüyor
09 Ekim 2023 - 17:24 borsagundem.com

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın sağ kolu olan Charlie Munger, yapay zekanın gereğinden fazla ilgi gördüğünü öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında sene başından yaz aylarına kadar yaşanan rallinin ana katalizörü olan yapay zeka teknolojisi, yatırımcı Charlie Munger için 'gereğinden fazla bir ilgi'ye karşılık geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın partneri Charlie Munger, yapay zekanın ‘hak ettiğinden daha fazla ilgi gördüğünü' söylüyor.

'Altına hücum’ furyasına katılmıyor

Fortune’dan Chloe Taylor’ın haberine göre, yapay zeka, bu yıl sektöre milyarlarca doların aktığı Wall Street'in en yeni akımı olarak öne çıkıyor. Ancak bu ‘altına hücum’ furyasına tam olarak katılmayan büyük bir yatırımcı bulunuyor: Charlie Munger.

Doksan dokuz yaşındaki Munger, Warren Buffett tarafından kontrol edilen yatırım holdingi Berkshire Hathaway'in başkan yardımcısı konumunda bulunuyor. Neredeyse elli yıl boyunca Buffett'ın sağ kolu olarak çalışan Munger, firmanın dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelmesinde büyük bir rol oynadı ve hala da oynamaya devam ediyor.

Uzun zamandır zaten hayatımızda

Zoom'un Zoomtopia konferansına katılan Munger'a, birçok yatırımcının bir sonraki büyük şey olarak gördüğü yapay zeka hakkındaki fikri sorulduğunda, “Bunun büyük miktarda heyecan yarattığını düşünüyorum. Ve muhtemelen bu heyecanın, teknolojinin gerçekte hak ettiğinden fazlasına karşılık geldiğini düşünüyorum” diyor.

Yapay zekanın aslında oldukça uzun bir süredir var olduğunu, köklerinin 1950'lere kadar izlenebileceğini belirten Munger, “Yazılımın daha fazla yazılım yarattığı yapay zekaya her zaman sahip olduk. Ve tabii ki bu çok faydalı, fakat bunu uzun zamandır zaten kullanıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Yapay zeka şüphecisi

Munger, yapay zeka alanındaki ilerlemelerin ‘çok önemli’ olduğunu kabul ediyor ancak konu teknolojiyse biraz şüpheci olduğunu da belirtmeden geçmiyor. Munger, “Ben kişisel olarak yapay zekaya yönelik bazı abartılara şüpheyle yaklaşıyorum. Eski moda verilerin ise oldukça işe yaradığını düşünüyorum” diyor.

Ayrıca Munger, yapay zekanın, 100 yaşına kadar yaşamanın norm haline geldiği ve kanser gibi hastalıkların ortadan kaldırıldığı bir tür ütopyaya yol açacak büyük yenilikler getirebileceği tahminleri söz konusu olduğunda da alışılmışın dışında hareket ediyor. Munger, “Konuyla ilgili çok fazla abartı var. Yapay zeka kanseri tedavi etmeyecek ve yapılmasını istediğimiz her şeyi elbette yapamayacak. Ayrıca, yapay zeka, pek çok saçmalığı da içinde barındırıyor. Bu yüzden bunu karışık bir konu olarak görüyorum” şeklinde konuşuyor.

Bu arada Buffett, yapay zekayı ve özellikle üretken yapay zeka sohbet robotu fenomeni ChatGPT'yi ‘anlamadığım bir şey’ olarak niteliyor ve bunun genel toplum refahı ve sağlığı üzerinde zararlı bir etkisi olup olmayacağını sorguluyor. Ancak Buffett, üretken yapay zekanın ‘inanılmaz bir teknolojik ilerleme’ olduğunu da kabul ediyor.

Munger’a, katıldığı Zoom etkinliğinde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yönelik bakış açısı da soruluyor. Munger, dinleyicilere, “Beni Bitcoin'e alıştırmayın. Bu şimdiye kadar gördüğüm en aptalca yatırımdı. Bu yatırımların çoğu sıfıra gidecek” diyor.

Warren Buffett da 'yapay zeka'ya kayıtsız kalamıyor

 

Goldman Sachs: Yapay zekaya yatırım yapmak için hala çok erken

 

Yapay zeka patlamasının kısa ve uzun vadede kazananları

 

Morgan Stanley: Yapay zeka güdümlü ralli güzellik yarışmasına benziyor

 

SEC'ten yapay zeka uyarısı

 

Jeremy Grantham: Yapay zeka mini bir balon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Ekim 2023 10:15

    piyasalar sizlerin güçlü adımları ve söylemleri ile para gücünüz ile çekillenip peşinden kitleleri götürüyorsunuz... ama aynı yapay zekayı kullanan yüzbinelrc eküçükler ..sizin değil yapay zeka peşinden koştuğunda yok olacak yenıleceksınız :D korku sarmış parababalarını. spekülasyonlara yapay zeka boyun eğmez duygusal söyleme gelmez