E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇeşme yangınında 2 gözaltı---

Çeşme yangınında 2 gözaltı

Çeşme yangınında 2 gözaltı
14 Temmuz 2022 - 11:30 borsagundem.com

İzmir'in Çeşme ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını kısmi olarak söndürüldü. Yangınla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Dün öğle saatlerinde İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Yangına müdahalede, 4 uçak, 6 helikopter, 1 komuta helikopteri, 1 yangın komuta aracı, 55 arazöz, 8 dozer, 6 yer ekibi, 324 işçi ve 38 teknik eleman görev aldı.

Yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, iki ayrı noktada çıkan yangınların kısmi kontrol altına alındığını açıkladı. Vali Köşger’in açıklamaları şöyle:

Bütün olumsuz şartlara, şiddetli rüzgara rağmen hem Ovacık’taki hem de Zeytineli-Karaköy arasındaki yangını kısmi kontrol altına almış bulunmaktayız. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bütün araçlar herhangi bir parlamaya karşı sahada faaliyetlerini devam ettirecek.

Meteorolojik verilere göre 10.00-11.00 arası şiddetli rüzgar ihtimali çok yüksek. Risk geçmiş değil. Başka alanlarda da risk olma ihtimali var. Bu sebeple vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Rüzgar ve kuru hava ormanlarda yangın riskini artırıyor. Toplam 120 hektarlık makilik ve ormanlık alan zarar gördü. Bunun dışında bir mal kaybı bulunmamakta.

Tahliye edilen sitelerde de vatandaşlarımıza ikametlerine dönebileceklerini söyledik. Tehlike geçmiş durumda. Onların ikametlerine tehdit eden bir sıkıntı söz konusu değil.

7 şüphelinin ifadelerine başvuruldu. 2’si gözaltında olmaya devam ediyor. 5’i serbest bırakıldı. Kaynak yapan ve ihmali bulunan 2 kişi gözaltında. Savcılık soruşturması devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran14 Temmuz 2022 15:27

    Bunları çok iyi araştırın öyle ihmalmiş bilmem ne imiş bunlara inanmayın. Özellikle cezaevine yattıktan sonra kimlerin gelip yardım yaptığını bir soruşturun!  Bir türlü  imara açamadıkları ormanlık ve makilik arazileri allem kullem birilerinin mülkiyetine geçirtecekler malum bel.  ve ortakları sayesinde. Sonrası çamuru yine devlete atacaklar.