E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇATES’in halka arzında talep toplama tarihleri 30 Kasım – 1 Aralık---

ÇATES’in halka arzında talep toplama tarihleri 30 Kasım – 1 Aralık

ÇATES’in halka arzında talep toplama tarihleri 30 Kasım – 1 Aralık
27 Kasım 2023 - 11:21 borsagundem.com

Ülkemizin ilk ve tek yerli taş kömürü santrali ÇATES'in Sermaye Piyasası Kuruluna halka arz için yaptığı başvuru onaylanmıştı. ÇATES için talep toplama tarihleri 30 Kasım – 1 Aralık olarak açıklandı.

Ürettiği kesintisiz elektrik ile Türkiye’nin artan enerji ihtiyacının karşılanmasına kritik bir katkı sunan Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES)’in halka arzında talep toplama, 30 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. 

Halka arza İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin liderliğinde kurulan konsorsiyum   içinde 36 aracı kurum iştirak ediyor. 

Şirketin, halka arz edilecek pay oranı %20.01 olarak açıklanırken; hisselerin arzında eşit dağıtım yönteminin kullanılacağı belirtilmiştir. İzahnamede yer alan bilgilere göre ağırlıklı kısmı sermaye artırımı olmak üzere toplamda 33.050.000 TL nominal değerli pay, yatırımcılara 57,15 TL fiyattan halka arz edilecek. Halka arz büyüklüğünün 1,89 milyar TL olması beklenmekte.  

ÇATES’in halka arzından elde edilecek gelir, şirketin öz kaynakları ile sermaye gücünün artırılması kapsamında finansal borçluluğun azaltılmasında kullanılacak. ÇATES, sağladığı sürdürülebilir gelir ile yatırımcısına da düzenli temettü geliri sağlamayı hedefliyor.

Halka arzın başarıyla tamamlanmasını takiben Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması beklenen ÇATES’in BIST kodu ‘CATES’ olarak belirlendi. 

Halka arza ilişkin detaylı bilgiler için www.infoyatirim.com ve www.cates.com.tr ile konsorsiyum üyesi aracı kurumların internet sitelerinden alınabilir.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilinçli ky30 Kasım 2023 12:24

    Bunlar termik santralleri doğamızın ve sağlığımızın felaketidir. Bunlara sahip çıkmayın desteklemeyin

  • Güccük Yatırımcı27 Kasım 2023 19:58

    Halka arzlarda A grubu imtiyazlı hisse olmamalı. Bu hafta halka arz edilecek şirketlere baktım, sahiplerinin zaten borsada şirketleri var. Geçmişleri incelendiğinde küçük yatırımcılar ciddi oranda mağdur edilmiş. ÇATES için AYDEM bilançolarını inceleyin. BEGYO için Sinpaş ve Kızılbükü inceleyin,  hatta patronu geçen sene 5 TL’den hisse sattı haberim yok dedi, hisse şu an ise 3 TL. SPK bunlara ceza yerine  ödül veriyor. Ben hisseleri inceledim, bir vatandaşlık görevi yaptım. Daha derin ayrıntıları sayın EDİTÖR’ün gündeme getirmesi Borsagündem okuyucularına bir borcu olduğunu belirtmek isterim. Zaten gündeme getirmezse,bu yazı yayınlanmaz ve editöründe okuyucularının değil bunların adamı olduğu anlaşılır.