E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBursa'da olaylı maç---

Bursa'da olaylı maç

Bursa'da olaylı maç
05 Mart 2023 - 22:17 borsagundem.com

Bursaspor'un sahasında Amedspor'u konuk ettiği karşılaşma öncesi, iki takımın futbolcuları arasında gerginlik çıktı. Arbede polisin müdahalesiyle son buldu. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 23'üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor'u 2-1 mağlup etti. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma öncesi, iki takımın futbolcuları arasında gerginlik çıktı. Arbede polisin müdahalesiyle son buldu. Maç boyunca sahaya maddeler atılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 23'üncü haftasında Bursaspor, Amed Sportif Faaliyetler'i evinde 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmayı yaklaşlık 40 bin Bursaspor taraftarı takip ederken, konuk ekibin taraftarları güvenlik nedeniyle stadyumda yer alamadı.

Saha dışında ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, maç öncesi iki takımın futbolcuları arasında arbede yaşandı.

Çevik kuvvet müdahale etti

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılandı. Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesiyle tansiyon yükseldi. Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle saha içerisindeki arbede sonlandırılırken, her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe atıldı.

Süleyman Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maçta yaşananlar ve açılan çeşitli pankartlarla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır.”

Kazanan Bursaspor oldu

Maçın başlangıcından son düdüğüne kadar gergin bir atmosferde oynanan ve zaman zaman oyunun durduğu mücadeleyi Bursaspor 2-1 kazandı. Karşılaşmada Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Çağatay Yılmaz ve 81. dakikada Enver Cenk Şahin attı. Amed Sportif'in tek golü 89. dakikada Mehmet Gürkan Öztürk'ten geldi.

Bu sonucun ardından Bursaspor, 22 puana yükseldi. Amed Sportif, 41 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında Bursaspor, Erokspor deplasmanına gidecek. Amed Sportif, Afyonspor'u ağırlayacak.

Maçtan sonra gerginlik devam etti

Karşılaşmanın ardından iki takım futbolcuları arasında yine gerginlik oldu. Takımların soyunma odasına gittiği sırada saha atlayan bir kişi ile Amed Sportif Faaliyetler'den iki futbolcu arasında arbede yaşandı. Soyunma odası koridorlarında da Amed Sportif Faaliyetler'den bazı futbolcular ile özel güvenlik görevlileri arasında itişmeler oldu. Polis ekiplerinin araya girmesiyle taraflar yatıştırıldı.

Başsavcılıktan açıklama

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı: Bursaspor Amedspor müsabakası sonrası soyunma odası koridorunda meydana geldiği iddia edilen darpla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili Özel Güvenlik Amiri A.T., Özel Güvenlik Müdürü A.D. ve Özel Güvenlik Amiri S.K. gözaltına alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ05 Mart 2023 23:36

    Ülkeyi karıştırmak isteyen ajanlara MIT çok dikkatli araştırmalar yaparak önlemleri almalıdırlar.