E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBursa Çimento, fabrikasını Endüstri 4.0'a hazırlıyor---

Bursa Çimento, fabrikasını Endüstri 4.0'a hazırlıyor

Bursa Çimento, fabrikasını Endüstri 4.0'a hazırlıyor
03 Kasım 2016 - 09:52 borsagundem.com

Bursa Çimento, otomasyon yatırımlarını da sürdürüyor, fabrikasını Endüstri 4.0'a hazırlıyor

Laboratuvarlarındaki otomasyon sistemini daha modern hale getirerek hammaddenin homojenizasyonunu yükselten ve ürettiği yarı mamulün daha kaliteli ve sapması az üretilmesini sağlayan Bursa Çimento, otomasyon yatırımlarını da sürdürüyor.

Hedef, sistemin daha kolay kontrol edilebilir, maksimum verime daha kolay ulaşılabilir olmasını sağlamak. Fabrikanın gelişen teknolojiye uyum sağlaması ve verimliliğin arttırılmasına yönelik çeşitli yatırımlar yaptıklarını anlatan Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, ürünün standartları belli olduğu için sektörde farklı kılanın standartlar içinde daha stabil bir ürün yapabilme becerisi olduğunu belirtti. Mevcut otomasyon sistemini sürekli iyileştirerek fabrikanın geleceğin yeni nesil çimento üretim tesisleri arasında yerini almasını hedeflediklerini vurgulayan Nemli, "Otomatik analiz sistemimizle analiz frekansımızı çok artırabiliyoruz. Böylece tepki verme hızımız artıyor. Sistem otomatik olarak numunelerini sahadan alıyor. Pünomatik tüplerle laboratuvara getiriyor, analizi ve analiz sonucuna göre düzeltmesini yapıyor. Ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti, iş sağlığı ve güvenliği gibi birimlere yönelik farklı geliştirme çalışmalarımız da devam ediyor. Bunların bir kısmı endüstri 4.0'a geçişimizi hızlandıracak unsurlar" diye konuştu.

Bugün 500 çalışan ile yıllık 1,4 milyon ton klinker, 2,85 milyon ton çimento öğütme kapasitesine ulaştıklarını söyleyen Nemli, şunları anlattı: "Geçtiğimiz yıl 1 milyon 425 bin ton çimento satışı, 77 bin ton da ihracat gerçekleştirdik. Bu yılsonunda da 1 milyon 450 bin ton çimento satışı ile belirledik hedeflerimize ulaşacağız. Yakıt kaynağı olarak kullanılan atık ile atık ısından elde edilen enerji olmak üzere iki şekilde enerji üretimi sağlanıyor. Bacadan çıkan sıcak gazlardan tekrar enerji üretiyoruz. Bu sayede kullandığımız enerjinin yüzde 20 ile 25'ini karşılıyoruz. Yakma noktasında ise yüzde 10 ile 15'lik bir kısmı atıktan elde ediyoruz. Bu oranı artırmayı ve yüzde 40'a ulaşmayı hedefliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,49
En Yüksek: 8,63
En Düşük: 8,39
Değişim 1,43 %
FK: 6,95
PD / DD: 1,45
İşlem Hacmi 206.767.086
Toplam Adet: 24.283.536
Ağırlıklı Ort.: 8,54
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)