E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBulgaristan'dan Türkiye'ye Doğu Akdeniz desteği---

Bulgaristan'dan Türkiye'ye Doğu Akdeniz desteği

Bulgaristan'dan Türkiye'ye Doğu Akdeniz desteği
17 Eylül 2020 - 13:59 borsagundem.com

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un Doğu Akdeniz'deki gaz rezervleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verme sözü verdiği belirtildi.

Bulgar gazeteci ve uluslararası hukuk uzmanı Velizar Ençev, önceki gün Erdoğan ile Borisov arasında gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında Facebook hesabından yaptığı açıklamada "Doğu Akdeniz'deki gaz rezervleri nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasında kriz yaşanırken Borisov, Yunan Başbakan ile değil, Türk Cumhurbaşkanı ile konuştu. Bu, Türkiye'nin fikrinin desteklenmesidir" dedi.

Ençev, Bulgaristan'ın Türkiye'yle ortaya koyduğu dayanışmanın, Yunanistan'ın safında yer alan AB ve ABD'nin tutumuyla çeliştiğinin altını çizdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan-Borisov görüşmesinde, ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik adımların ele alındığı ve bölgesel meselelerin değerlendirildiği belirtilmişti.

Erdoğan: Unvanlar değişebilir ama millete hizmet yarışı bitmez

Erdoğan Merkel ile görüştü: Gündem Doğu Akdeniz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.