E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’tan 800 milyon dolarlık Bank of America hamlesi---

Buffett’tan 800 milyon dolarlık Bank of America hamlesi

Buffett’tan 800 milyon dolarlık Bank of America hamlesi
24 Temmuz 2020 - 11:43 borsagundem.com

Dünyanın en ünlü borsa yatırımcısı Warren Buffett Bank of America hissesini büyüttü. Buffett’ın 800 milyon doları aşan yatırımı düşüşteki seansta banka hissesini %1 yükseltti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett bu hafta muazzam büyüklükteki Bank of Amerika hissesine 800 milyon doları aşan yeni yatırım ekledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) verilerine göre Buffett’ın holdingi Berkshire Hathaway hafta içerisinde Pazartesi ve Çarşamba günleri arasında Bank of America’nın 813,3 milyon dolar değerinde 33,9 milyon hissesini satın aldı. Berkshire’ın toplam Bank of America hissesi 24 milyar doları geçmiş oldu.

Bank of America hisse alımının ardından perşembe günü geniş piyasadaki negatif eğilimi bozarak; JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo gibi diğer büyük bankaların aksine hisselerini yaklaşık %1 oranında yükseltti.

Mayıs ayında Buffett, Berkshire’ın yıllık hissedar toplantısında korona virüs salgınına ilişkin iyimser bir tonda konuşmuştu. Buffet Amerikan ekonomisinin geçtiği zor döneme ilişkin "Hiçbir şey Amerika’yı durduramaz. Amerikan mucizesi, Amerikan büyüsü her zaman galip gelmiştir ve bunu tekrar yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Buffett bu iyimser ifadelerine rağmen korona virüs sürecinde elindeki tüm havayolu şirketi hisselerini satarak geri dönüşe ilişkin şüphelerin artmasına neden olmuştu. Barstool Sports’un kurucu ismi olan Dave Portnoy, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada efsanevi yatırımcının havayolu şirketi hisselerini satması nedeniyle Buffett için “ahmak” benzetmesini yapmıştı.


Korona virüs dönemi boyunca 137 milyar dolarlık nakit tutmasına rağmen sessiz kalan Buffett’ın şirketinin şu ana kadarki en ciddi yatırımı, Dominion Energy’nin doğal gaz varlıkların 10 milyar dolara satın alması oldu. Buffett yatırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hiçbir şey yapmadık çünkü ilgi çekici gelen bir şey görmedik” ifadelerinde bulunmuştu.

Buffett’nin şirketi kaybedenler kulübünde

 

Buffett kısa vadede ahmak gibi görünmeyi göze aldı

 

Buffett yatırım yapacak hisseyi buldu: Kendi şirketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR24 Temmuz 2020 20:40

    bu adam gibi zengin olacağıma hiç olmayayım ondan iyi.adam yaşantısında sadece patates püresi ve cola ile yaşıyor.

  • Kaan24 Temmuz 2020 15:36

    Bankalar şu dönemde pek cazip değil diyordu çoğu uzman. Neden almış acaba merak ettim. Şu aşı bulunursa havayolu şirketleri cabuk toparlanır bence. Aşı bulundu haberleri de baya artmış durumda zaten. Turizm de yavaş yavaş açılıyor gibi. Avrupa nin sanayi ve hizmet endeksleri de baya toparlanma göstermiş son 5 ay sonunda. Yani toparlanma emareleri her geçen gün daha da artıyor gibi. Yakinda çok düşük kalmış havayolu şirketleri toparlanmaya başlar diye düşünüyorum ben

  • Yorum24 Temmuz 2020 12:42

    Çok sembolik kalmış bank of Amerika için zaten bu haberde bir yönlendirme var