E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’nin şirketi kaybedenler kulübünde---

Buffett’nin şirketi kaybedenler kulübünde

Buffett’nin şirketi kaybedenler kulübünde
21 Temmuz 2020 - 15:43 borsagundem.com

Korona virüs performansıyla eleştirilerin hedefi olan efsane yatırımcı Warren Buffett 90 milyar dolarlık kayıpla en fazla kaybeden yüksek sermayeli şirketler arasında beşinci sıraya yerleşti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji hisselerinin borsalarda oldukça iyi bir yıl geçirdiği su götürmez bir gerçek. Banka hisseleri içinse aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil.

New York merkezli yatırım şirketi Roundhill Investments’ın Kurucusu ve CEO’su Will Hershey bir Twitter mesajında büyük sermayeli şirketlerin arasında en fazla kazananları ve en fazla kaybedenleri sıralıyor. Hershey’in paylaştığı verilere göre e-ticaret devi Amazon 561 milyar dolarla yıl boyunca en fazla kazanan şirket konumunda görünürken Warren Buffett’nin şirketi Berkshire Hathaway ise 90 milyar dolarlık kayıpla korona virüs döneminin en büyük kaybedenleri olan banka hisselerinin hemen arkasından geliyor.

Marketwatch’un haberine göre Buffett’nin söz konusu bankalarda yatırımı olması Berkshire’ın kötü performansındaki en önemli sebeplerden birisi olarak gösteriliyor. Buna karşın efsane yatırımcının Apple’daki hisseleri ise şirketin hisselerinde tampon görevi yapmış gözüküyor.

Tesla hisseleri fark attı

Berkshire Hathaway’in hisseleri bu yıl içerisinde %16 değer kaybetti. Fakat aynı dönemde Tesla neredeyse %300 oranını yakalayacak güçlü bir ralli yaptı. 137 milyar dolarlık likidite tutan Buffett havayolu şirketlerindeki pozisyonunu bırakarak geri dönüş şansını teptiği için birçok ünlü yatırımcının eleştirilerinin hedefi oldu. Buna karşılık Warren Buffet geçtiğimiz ay 10 milyar dolarlık anlaşmayla Dominion Energy’nin doğal gaz varlıklarını satın almıştı.


Teknoloji hisselerinin hakimiyeti trendinin değişmekte olabileceğini gösteren işaretler var. Geçen hafta, mega sermayeli teknoloji isimleri diğer endekslere göre daha düşük bir performans gösterdi. Geçtiğimiz hafta Dow Jones’un içerisinde sadece 4 teknoloji temelli şirket olan 30 büyük sermayeli şirket hissesi Nasdaq’a göre %3,36 daha iyi performans gösterdi. Daha geniş piyasada ise S&P 500 Endeksi Nasdaq’a göre %2,32 daha iyi performans göstererek 5 Şubat 2016 tarihinden bu yana en güçlü göreceli artışına ulaştı.

Warren Buffett’ın mal varlığı eriyor

 

Buffett kısa vadede ahmak gibi görünmeyi göze aldı

 

Buffett yatırım yapacak hisseyi buldu: Kendi şirketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)