E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’tan 6 milyar dolarlık Uzak Doğu yatırımı---

Buffett’tan 6 milyar dolarlık Uzak Doğu yatırımı

Buffett’tan 6 milyar dolarlık Uzak Doğu yatırımı
31 Ağustos 2020 - 10:09 borsagundem.com

Efsane yatırımcı Warren Buffett Japonya’nın en büyük beş borsa ticaret şirketine 6 milyar dolarlık yatırım yaptı. Buffett bu yatırımıyla ABD’deki alışıldık yatırım hamlelerinin dışarısına çıktı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından birisi olan Warren Buffett Japonya’nın en büyük beş borsa ticaret şirketine 6 milyar dolarlık yatırım yaptı. Japonya’nın yüz yıllık emtia uzmanı şirketleri küresel girişim sermayeleri işletmeleri ve özel sermaye işletmelerine dönüşüyor.

Financial Times’ın haberine göre Buffett’ın hamlesi Japonya’nın sağlık sorunları nedeniyle istifa eden Eski Başbakanı Shinzo Abe’nin ekonomik programına yönelik iyimserliğin azalması üzerine son 32 ay içerisinde görülmemiş 132 milyar dolarlık dış yatırım göçü almasının ardından gerçekleşti. Buffett’in yatırım şirketi Berkshire Hathaway; Mitsubishi Corp, Mitsui & Co, Itochu Corp, Sumitomo Corp ve Marubeni Corp’un en büyük hissedarlarından biri haline geldi.

Buffett’in Japonya'daki yatırımı, teknoloji hisselerinin rekor seviyelere yükseldiği ancak diğer sanayi yatırımlarının kovid-19 salgını nedeniyle ağır darbelere maruz kaldığı ABD piyasasındaki alışıldık hamlelerin dışında belirleyici bir yatırım olarak dikkat çekti.

Japonya piyasa düzenleme kuruluna pazartesi günü yapılan bildirime göre, Berkshire Hathaway, iştiraki National Indemnity aracılığıyla yaptığı yatırımda beş Japon borsa ticaret şirketinin her birinde yüzde 5’ten hisseye sahip olacak. Son 12 ay içerisinde yapılan yatırımlar 24 Ağustos itibariyle toplamda 670 milyar yuan (6,3 milyar dolar) değerinde.

Berkshire’den yapılan açıklamada salgın nedeniyle değeri fazlasıyla düşen hisselerden herhangi birinde Berkshire payının uzun vadede yüzde 9,9’a kadar yükselebileceği belirtildi. Berkshire ayrıca geniş çaptaki Japon Yeni odaklı yatırımlarına rağmen para birimi dalgalanmalarından etkilenmeyeceklerini belirtti. Zira Berkshire 2023’ten 2060’a kadar süresi olan 625,5 milyar yen tahvilini (5,93 milyar dolar) elinde bulunduruyor.

Buffett pazar günü yaptığı açıklamada, "Beş büyük ticaret şirketinin dünya çapında birçok ortak girişimi var ve bu ortaklıkların daha fazlasının olması muhtemeldir. Gelecekte karşılıklı fayda fırsatları olabileceğini umuyorum" dedi.

Buffett’ın hisselerini satın aldığı şirketler pazartesi günü Tokyo borsasında hızlı bir yükseliş gösterdi. Şirket hisseleri; Marubeni %14, Sumitomo %11, Mitsubishi %10, Mitsui %8,7 ve Itochu %6 oranında yukarı yönlü hareket etti.

Mitsui ve Sumitomo, Berkshire Hathaway'in yatırımlarını doğruladı. Ancak daha fazla yorum yapmayı reddetti. Mitsubishi şirketin kurumsal değerini artırmak için çalışacaklarını belirtti. Marubeni yorum yapmayı reddetti. Itochu ise henüz konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

Buffett ve Soros bankalardan neden vazgeçmiyor?

 

Buffett'i zengin eden strateji değişiyor

 

Asya borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)