E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ın favori göstergesi yatırımcıları korkutuyor---

Buffett’ın favori göstergesi yatırımcıları korkutuyor

Buffett’ın favori göstergesi yatırımcıları korkutuyor
21 Nisan 2020 - 11:56 borsagundem.com

Borsa stratejisti Gary Evans, Buffett’ın favori borsa göstergesinin yatırımcıları korkuttuğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Howard Marks geçtiğimiz gün CNBC'ye verdiği röportajda dünyanın borsaların düşündüğünden çok daha kötü olduğunu söyledi.

Global Macro Monitor’den Gary Evans de milyarder Howard Marks ile aynı fikirde. 9 Nisan’da ABD Merkez Bankası FED’in 2.3 trilyon dolarlık paketle kısa vadeli bonolarını doğrudan satın alması üzerine piyasalar tamamen FED’e bağımlı hale geldi. Bu durumda her türlü analiz anlamsız oldu.

Yine de Evans bazı göstergeler üzerinde durdu. Efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın favori borsa göstergesi olan değerlenme ölçütüne baktığımız zaman belirsizler son derece yüksek.

Geçen haftaki rakamlarla birlikte Amerika'da korona virüsü salgınının patlak vermesi üzerine alınan ve ekonomik faaliyetleri durduran önlemler nedeniyle işini kaybeden ve işsizlik sigortası başvurusunda bulunanların sayısı rekor düzeyde artarak yaklaşık 22 milyona çıktı. Amerika'da şu anda yaklaşık 12 milyon işsiz, işsizlik maaşı alıyor. Bu, 1930'lardaki Büyük Buhran'dan bu yana kaydedilen en yüksek işsizlik oranı olarak kayıtlara geçebilir. İşsizlik oranı, Büyük Resesyon sırasındaysa yüzde 10'u geçmemişti.

Buffett’ın sağ kolu olan kurt yatırımcı Charlie Munger mevcut kötü durumu, çok kötü bir tayfun içerisindeki kaptanlara benzetti. Sadece tayfundan sağ kurtulmak isteyen Munger’in çözüm yolu ise daha fazla likidite tutmak.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Petrol krizi borsaya pozitif yansıyabilir

Petroldeki sert düşüş küresel piyasaları zayıflattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozan21 Nisan 2020 12:18

    Sizin gibi parayı yönetenler almasa bu borsalar tekrar nasıl yükselir. Nakitte bekleyin deyip duruyor bunlar. Siz bekleyin biz bir alalım diyor heralde.