E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrezilya Devlet Başkanından Ukrayna önerisi---

Brezilya Devlet Başkanından Ukrayna önerisi

Brezilya Devlet Başkanından Ukrayna önerisi
17 Nisan 2023 - 04:55 borsagundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Lula, Ukrayna ile ilgili durumun tartışılması için G20'nin bir benzerinin kurulmasını önerdi.

Brezilya lideri Luiz Inacio Lula da Silva, Ukrayna'daki çatışmayı sona erdirmeye yönelik müzakereler için G20 benzeri bir formatın kurulması önerisinde bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Lula, “2008'de ekonomik kriz olduğu zaman ekonomiyi kurtarmak için hızlı bir şekilde G20'yi kurduk. Şimdi ise savaşı bitirmek ve barışı tesis etmek için bir G20’nin daha kurulması önemlidir” ifadelerini kullandı.

Brezilya Devlet Başkanı daha önce Washington ile müttefiklerinin Rusya-Ukrayna politikalarını eleştirerek, ABD ve Avrupa’nın çatışmayı teşvik etmek yerine Ukrayna'da barışın sağlanması ile ilgili konuşmaya başlaması gerektiğini belirtmişti.

"Barış kulübü"

Geçen ay İngiliz Financial Times gazetesi, Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira’ya atıfla Lula da Silva'nın Ukrayna'daki çatışmanın çözülmesi amacıyla Çin'in de katılacağı bir ‘barış kulübü’ kurulmasını önermek istediğini bildirmişti.

Şubat sonlarında Lula, Ukrayna'daki çatışmaya dahil olmayan ülkelere barışı yeniden tesis etmek için müzakereleri ilerletme sorumluluğunu üstlenme, ayrıca Rusya'ya söz konusu çatışmayı sona erdirmek için ‘asgari koşulları’ sağlama çağrısında bulunmuştu.

Putin Çin Savunma Bakanı ile görüştü

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kızılay, kendi yönetimini kendisi belirler

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki vatandaşlara uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)