E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların tarihi başarısı tekerrür edebilir---

Borsaların tarihi başarısı tekerrür edebilir

Borsaların tarihi başarısı tekerrür edebilir
02 Temmuz 2020 - 11:32 borsagundem.com

S&P 500 endeksi son 10 yılının en kazançlı çeyreğini geride bırakırken uzmanlara göre borsaların bu başarısı tekerrür edebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz gün düşüşle yeni çeyreğe başlaması beklenirken ilaç şirketi Pfizer korona virüs aşısının ilk denemelerinden olumlu sonuç aldığını açıklamasından sonra yönünü yukarı çevirdi.

ABD’nin ana endeksleri aynı zamanda son yılların en karlı çeyreğini geride bıraktı. Dow Jones 1987’den beri en iyi çeyreğini geçirirken S&P 500 1998’den sonraki en karlı çeyreğini yaşadı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise tarihi rekorunu yeniledi. Bütün bunlar korona virüs vaka sayısı artasıyla birlikte borsalarda giderek tırmanan risklerle birlikte geldi.

SunTrust Advisory’un stratejisti Keith Lerner, borsaların tarihi başarısının ekonomilerin yeniden açılmasıyla tekrar edileceğini söyledi.

Borsaların boğa piyasasında olduğunu düşünen Lerner, yeni gelen aşı haberleriyle borsalardaki risklerin yavaş yavaş dağılacağını ve diğer ana endekslerin Nasdaq gibi rekor tazeleyeceğini iletti.

Pfizer ve BionTech, Astra Zeneca Plc. veModerna Inc.’in de aralarında olduğu onlarca ilaç üreticisi şirketdünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisine karşı aşı bulma yarışı içerisinde.

Lerner ayrıca borsaların aşırı yükseldiği 1982 ve 2009’da bile iki kere %5’lik düzeltmeler yediğini ve bu durumun borsalar için normal olduğunu belirtti.

Borsaya yeni girenlere önemli uyarı

Toyota'yı geçen Tesla en değerli otomobil üreticisi oldu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)