E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların kaderini belirleyecek üç hikaye---

Borsaların kaderini belirleyecek üç hikaye

Borsaların kaderini belirleyecek üç hikaye
22 Haziran 2020 - 17:06 borsagundem.com

UBS analistlerine göre küresel piyasaları harekete geçirecek üç hikaye olan FED, ikinci dalga ve ABD seçimleri arasında ABD Merkez Bankası kazanan olacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street yatırımcıları bir kez daha sayısız korku ve umutla boğulduğu bir piyasa gününe başlıyor. Fakat ABD borsaları pazartesi günü olumlu bir izlenim veriyor ve seans açılışındaki kayıplarını toparlıyor.

Birçok ülkede ve ABD eyaletinde korona virüs vaka sayılarındaki kayda değer artış yatırımcıların piyasa hakkındaki olumlu görüşünü kıramamışa benziyor. Zira yatırımcılar ekonomik iyileşmeye odaklanıyor.

Marketwatch’un haberine göre yatırım bankası UBS’in ekonomistleri Wall Street hisse senetlerinin ABD Merkez Bankası’nın (FED) bilinen hikayesi sayesinde orta vadede yükseleceğini ve yatırımcıların kenara çekilmesinin zamanı olmadığını belirtiyor. FED geçtiğimiz hafta geniş ve çeşitlendirilmiş bir portföy satın alma planına başlayacağını açıklamıştı. Açıklamayla borsalar bir anda yükselişe geçmişti. İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez bankası gibi diğer merkez bankaları da geçtiğimiz günlerde desteklerini arttıracaklarını belirtti.

Borsaları üç hikaye hareketlendiriyor

UBS’in Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele tarafından yönetilen analist ekibi borsaların üç farklı hikaye tarafından harekete geçirildiğini düşünüyor. Bu anlatılar: halihazırda var olan merkez bankası teşviklerini içeren FED hikayesi, son günlerde artan korona virüs vakalarıyla önem kazanan ikinci dalga ve kasım ayında gerçekleşecek olan ABD Başkanlık seçimleri. UBS analistleri ABD-Çin geriliminin seçim hikayesini beslediğini ve gelecek dört ay içerisinde odak noktası haline geleceğini belirtiyor.

Banka analistleri paylaştıkları notta, “Özetle ikinci dalga ve ABD seçimleri hikayelerinin piyasa volatilitesine katkı sağlayarak ekonomik iyileşmenin hızı ve kuvveti konusunda yatırımcıların umutlarını ve korkularını beslediğini görüyoruz. Fakat orta dönemde FED hikayesi ayakta kalan olacaktır” ifadelerine yer verdi. Analistler bankanın hisse senetleri ve kredi görünümünün olumlu olduğunu belirtti.

Kenara çekilmenin zamanı değil

UBS analistleri “Bizim görüşümüze göre bu piyasa zemininde yatırımcıların yapabilecekleri en önemli şey köşelerine çekilmek yerine yatırım yapmak. Hisse başı kazançların yılın ikinci yarısından itibaren kurtulması muhtemelken ve aşırı likidite riskli varlıkları desteklerken küresel hisselerde özellikle de şimdiye kadar ralliye gecikmeli olarak katılan sektörlerde yukarı yönlü bir potansiyel görüyoruz” ifadelerini kullandı.

New York borsası düşüşle açıldı

 

JPMorgan gelişen piyasa hisseleri için tavsiyesini düşürdü

 

Avrupa borsaları karamsarlığa rağmen direniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)