E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların dip yaptığını düşünmek yanlış---

Borsaların dip yaptığını düşünmek yanlış

Borsaların dip yaptığını düşünmek yanlış
09 Nisan 2020 - 14:13 borsagundem.com

Birçok stratejist piyasaların Mart ayında dip yaptığını düşünürken tecrübeli yatırımcı Hugh Young tersini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım şirketi Aberdeen Standard’in Asya-Pasifik yönetimininden sorumlu Hugh Young, birçok stratejikten farklı olarak piyasaların dip yaptığını düşünmenin yanlış olduğunu söyledi.

Küresel piyasalar korona virüs pandemisinin yaraları sarmaya başladı. Borsalar Mart ayındaki seviyelerinden %20 artarken boğa piyasasına girdi sayılır fakat yılbaşındaki seviyelerin %18 altında.

Young’a göre ise borsalar bir dip seviyesine ulaşmış olabilir fakat bunu kesin olarak söylemek için çok erken.  

645 milyar doları yöneten yatırımcıya göre kriz en az birkaç ay daha sürecek ve dünya çapında birçok işletme ciddi stres altında olacak. Young’a göre piyasalardaki acı devam ederken gelecek senenin başında toparlanacak. Güvenli nakit akışı olan yatırımcıları bu dönemde yatarım yapmaya çağırdı.

Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'da şirketler korona virüs salgını yayılmaya devam ettikçe kemerlerini daha da sıkıyorlar.

Şirket karlarına ilişkin resmi rakamlar henüz gelmemiş olmakla birlikte planlanan bir sonraki temettü ödemeleri üzerindeki etkisi oldukça net. Bloomberg tarafından derlenen rakamlara göre Batı Avrupa, ABD ve Kanada'da şirketler 56 milyar dolardan fazla kâr payını silmiş durumda.

Borsa İstanbul olumlu seyrini koruyor

Wall Street’teki yükseliş kısa dönemde üzebilir

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Efe10 Nisan 2020 01:38

    Buralar kacıs rampası bu ara en iyi yatırım hayatta kalmak gerisi size kalmıs

  • Hakan09 Nisan 2020 23:06

    Bunlarin dediklerinin tersi cikar 20 yildir demekki buyuk yukselis basladi ucuza toplayip bize cakacaklar ytd

  • Ankarali09 Nisan 2020 23:05

    Halkbnk dipte dibin dibinde

  • tokatlı09 Nisan 2020 20:31

    abd menşeili kanalı bırakın arkadaş. ışık böyle demiş  ali şöyle demiş...hepsi fasafiso... biraz istatistik,biraz ekonomi bilgisi en önemliside bilanço okumayı biliyorsan borsada oyna...kısa vade değil uzun vade oyna ....kazancın 100 olur....

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Nisan 2020 21:58

    Haklısın neden herkes dipten almasın bugün yükselen tüm hisse senetlerine bak.hiç 100 endeksten varmı hepsi % 100 düşmüs durumda bu olayın birde ekonomik krizinin olması lazım neden dipten almayım balıklamamı atlayalım ne diyorsun.

  • ky09 Nisan 2020 15:59

    IMF Başkanı Georgieva, "Salgın, Büyük Bunalım'dan bu yana görülen en kötü resesyonu başlatacak" dedi.

  • cds lere bakın.. çarşıya piyasaya...09 Nisan 2020 15:14

    ''Son dibe göre Türkiye de  dünyada olumlu ne değişti de yükseliş başladı (salgın mı bitti?YOK ilaç aşı mı geliştirildi?YOK reel sektör düzelmeye mi başladı? YOK ekonomik kriz düzelmeye mi başladı? YOK ..PMI lar yükselmeye mi başladı ? Yok (AKSİNE ağır ve derin kriz şimdi başlıyor nekadar derinleşecek belirsiz ama 2008 den daha ağır ve derin olacağı biliniyor) O zaman BİST nasıl yükselişe geçerrrr daha 2. DİBİ görmeden'' DİYOR IŞIK BEY

  • ky FİKİR JİMNAST09 Nisan 2020 14:59

    Son dibe göre Türkiye de dünyada olumlu ne değişti de yükseliş başladı (salgın mı bitti?YOK ilaç aşı mı geliştirildi?YOK reel sektör düzelmeye mi başladı? YOK ekonomik kriz düzelmeye mi başladı? YOK ..PMI lar yükselmeye mi başladı ? Yok (AKSİNE ağır ve derin kriz şimdi başlıyor nekadar derinleşecek belirsiz ama 2008 den daha ağır ve derin olacağı biliniyor) O zaman BİST nasıl yükselişe geçerrrr daha 2. DİBİ görmeden...YTD DEĞİLDİR

  • hakan09 Nisan 2020 14:33

    Daha cok beklersin