E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’teki yükseliş kısa dönemde üzebilir---

Wall Street’teki yükseliş kısa dönemde üzebilir

Wall Street’teki yükseliş kısa dönemde üzebilir
09 Nisan 2020 - 11:48 borsagundem.com

ABD borsalarındaki son dönem yükselişler piyasa yatırımcılarını ikiye böldü. Milyarder Mark Cuban piyasaların yeni bir düşüşü test edeceğini iddia ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

NBA takımı Dallas Mavericks’in sahibi milyarder Mark Cuban piyasaların korona virüs salgınına rağmen yükselişine olan şüpheciliğinin nedenlerini açıkladı. CNBC’deki röportajında korona virüs sonrası ekonominin duruma ilişkin sorulara cevap veren milyarder “Uzun dönemde umutluyum fakat kısa dönem için kararsızım” ifadelerinde bulundu.

1.5 milyon insana bulaşan korona virüs, NBA dahil olmak üzere neredeyse bütün organizasyonları, iş aktivitelerini ve toplum yaşamını sekteye uğratmaya devam ediyor. Cuban’ın S&P 500 endeksine ilişkin yorumları ise 23 Mart tarihinden sonra piyasaların %20 yükselerek teknik olarak boğa piyasasına tekrar girdiği zamanda geldi.

Cuban boğa piyasası yatırımcılarının “dedikoduyu al, haberi sat” biçiminde hareket ettiğini ifade ederek gerçekliğin sabit olduğuna dikkat çekti. İnsanların iyimser olmasının normal olduğunu söyleyen Cuban, iyimserliğin şu anki rallide satın almak için geçerli bir neden olmadığını belirtti. Cuban bir noktadan sonra piyasaların tekrar düşeceğini konusunda uyardı.

Mavericks’in sahibi milyarder, “Son iki hafta içerisinde hiçbir şey satın almadım” diyor ve ekliyor “Çok fazla nakit param vardı ve daha fazla nakit edinmeye çalışıyorum.” Cuban kritik hisselerdeki paylarını koruduğunu belirterek Netflix ve Amazon hisselerinin iyi performans gösterdiğini belirtti. Cuban piyasadaki durumun tersine döndüğünü görmesi halinde yatırımlarına hız kazandıracağının sinyallerini verdi.

Wall Street’te son günlerin en büyük tartışma konusu Kovid-19 salgınının piyasalardaki dip seviyesine gelinip gelinmediği. Salgın nedeniyle aşırı bir biçimde değer kaybeden hisseler yatırımcıları zamanlama konusunda tartışmaya sürüklüyor. Tartışmanın bir kanadı piyasaların 23 Mart’ta dibi gördüğünü iddia ederken diğer tarafı ise piyasa diplerinin tekrar test edileceğini düşünüyor.

Goldman Sachs’tan yatırımcılara fırsatı kaçırmayın çağrısı

 

ABD vadeli endeksleri yatay seyir izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !!!!!!!!!!09 Nisan 2020 15:02

    BİST te de aynı Son dibe göre Türkiye de dünyada olumlu ne değişti de yükseliş başladı (salgın mı bitti?YOK ilaç aşı mı geliştirildi?YOK reel sektör düzelmeye mi başladı? YOK ekonomik kriz düzelmeye mi başladı? YOK ..PMI lar yükselmeye mi başladı ? Yok (AKSİNE ağır ve derin kriz şimdi başlıyor nekadar derinleşecek belirsiz ama 2008 den daha ağır ve derin olacağı biliniyor) O zaman BİST nasıl yükselişe geçerrrr daha 2. DİBİ görmeden             ytd değil ky için fikir

  • teknik analist09 Nisan 2020 20:35

    dususu erteleme yariyol formasyonu yapiyor, formasyon bittiginde aylik rsi'ninde asiri satima geldigi seviyelere dusecegiz.

  • Pgs09 Nisan 2020 15:58

    Sen ikinci dibi bekle keriz oğlu keriz 100 binler yakın Nisan sonu endeks 98 bin

  • Kaçan Grup09 Nisan 2020 14:15

    terste kalmış keriz

  • $$$ EURO $$$09 Nisan 2020 16:36

    30 YÜZ ENDEKSTEKİ HİSSE SENETLERİNDE TIK YOK HEPSİ YARI YARIYA DÜŞMÜŞ HEPSİ KAPALI İŞÇİLERİ EVLERİNE GÖNDERMİŞLER.KUMAR HİSSELERİ HER GÜN TAVAN TAVAN DA.ENDEKS 100-150 000 OLMUŞ NE YAZAR.YAKINDA BU KRİZİN ARKASI FİNANSAL KRİZ OLACAKTIR.