E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki spekülatif çılgınlık aylar öncesine dayanıyor---

Borsalardaki spekülatif çılgınlık aylar öncesine dayanıyor

Borsalardaki spekülatif çılgınlık aylar öncesine dayanıyor
08 Şubat 2021 - 18:14 borsagundem.com

Deutsche Bank stratejistleri borsalarda açığa satış hisselerine odaklanan yatırımların geçtiğimiz Mart ayında başladığını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Reddit çılgınlığıyla birlikte yükselen GameStop hisseleri geçtiğimiz hafta gerçekleşen %78’lik düşüün ardından bir miktar yavaşlamışa benziyor. %1.737 oranında yükselerek açığa satışçıları terse düşüren hisse Deutsche Bank stratejistlerine göre sosyal medya platformu Reddit’teki WallStreetBets başlığında hedef alınmadan çok önceden itibaren yüksek performans gösteriyordu.

Marketwatch’un haberine göre Deutsche Bank Baş Stratejisti Binky Chadha’nın başında bulunduğu strateji ekibi açığa satıştaki hisse senetlerinin genellikle borsalar rallideyken daha iyi performans gösterdiğine dikkat çekerken GameStop rallisininse bu denge sınırını fazlasıyla aştığını da belirttiler.

Russell 3000 Endeksi’nde yer alan açığa satıştaki hisse senetleri Mart ayında dibi gördüğü tarihten bu yana %245’lik bir ralli gerçekleştirerek 147 yüzdelik puanı olan endeks performansını geride bıraktılar. Deutsche Bank stratejistleri bu yükselişin ABD’deki Kasım ayı seçimlerinden ve aşı konusundaki olumlu haberlerden dahi önce gerçekleştiğini belirtiyor.

Deutsche Bank ekibi, performansın piyasa genelindeki yükselişle veya 'her şey rallisi' ile açıklanamayacağını, Kasım ayından bu yana performansı hızlandıran perakende hisse satın alma trendleriyle de borsalardaki hareketin tam olarak uyum sağlamadığını dile getirdiler.

Baş Stratejist Binky Chadha liderliğindeki Deutsche Bank stratejistleri, “Kârlılığı ve büyümesi düşük hisselerde yoğunlaşmanın devam ettiğinin gerçeği yansıttığını düşünüyoruz. Bu özellikle de ekonomik toparlanmayla birlikte beklentileri gelişmeye başlayan pandemiden etkilenmiş hisse senetleri için geçerli” açıklamasında bulundu.

Ekonomik toparlanmanın yavaş yavaş ortaya çıkmasına rağmen açığa satışlar halen büyük oranda salgından etkilenen sektörlere odaklanmış durumda. Deutsche stratejistleri açığa satışçıların güçlü bir iyileşme sürecine şüpheyle baktıklarını belirtiyor. Stratejistler, “Bizim görüşümüze göre tarihin en kısa süren resesyonundan dokuz ay sonra genel görüş makro verilerdeki gerçek iyileşmeye ısrarla gecikmeli takip ediyor” ifadelerini kullandı.

Stratejistler ayrıca S&P 500 şirketlerinin üç kez art arta kayıplar vermesinin ardından muazzam bilançolar paylaşmalarına rağmen 2021 için genel görünümün çok sınırlı bir yükseliş olduğunu ve kendi tahminlerinin de çok altında kaldığını belirtiyor.

ABD Borsası’nda Tesla yükselişi

 

Wall Street güçlü bilançolarla moral depoladı

 

Milyarder iş adamından Bitcoin'e açık destek!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie09 Şubat 2021 10:35

    Adı üstünde game stop. Yani game over. Polikistik over de olabilir.

  • Batık borsacı09 Şubat 2021 08:50

    Hedge fonları batırdı dediler ama bazıları da; aynı fonlar kaldıraçlı alım yaparak zararlarını çıkardı diyor, hatta 200 $ a ky çıkardıysa 400-500 $ kadarda fonlar çıkardı ve 1000 $ a gidecek algısıyla yeni gelen ky lara devretti deniyor!