E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBorsalardaki Bitcoin arzı düşüyor---

Borsalardaki Bitcoin arzı düşüyor

Borsalardaki Bitcoin arzı düşüyor
11 Mayıs 2023 - 18:23 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında hacim giderek düşüyor. Bunda kripto borsalarındaki Bitcoin arzının rekor seviyede düşük olmasının etkisi bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasında hacim giderek düşüyor. Yatırımcılar için kabus gibi geçen 2022 yılının ardından yükselişe geçen kripto para piyasasında, hacimdeki bu düşüş, yeni ticaret modelleri doğmasına neden oluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para piyasası, borsalardaki Bitcoin miktarı Aralık 2017'den bu yana en düşük seviyesine gerilediği için ticaret modellerinde önemli bir değişime tanık oluyor.

Talep artarsa fiyatın yükselmesi kolaylaşacak

Cryptoglobe’dan Francisco Memoria’nın haberine göre, borsalardaki Bitcoin arzı son beş yılın en düşük seviyelerinde seyrediyor.

Alım satım platformlarında amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin’in giderek düşen arzı, potansiyel olarak piyasada geri satılma riski taşıyan Bitcoin miktarını ve mevcut arzı etkili bir şekilde azaltıyor ve talebin artması halinde Bitcoin’in fiyatının yükselmesini kolaylaştırıyor.

Kripto para birimleri ve özellikle Bitcoin, her zaman ademi merkeziyetçilik ve özerklik fikriyle ilişkilendiriliyor. Kişisel gözetim veya kişinin kendi kripto para birimini güvenli bir şekilde saklayabilmesi, bu ilkenin temel bir unsuru olarak öne çıkıyor. Bu da yatırımcıların, borsalar gibi üçüncü taraf hizmetlere güvenmeden dijital varlıkları üzerinde tam kontrol sahibi olmalarını sağlıyor.

Arzın sadece yüzde 5,84’ü borsalarda

Coinglass'a göre, 7 Mayıs 2023'ten bu yana yaklaşık yüzde 15 oranında düşüşle 9 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla tüm borsalardaki Bitcoin bakiyesi 1,13 milyon Bitcoin idi. Bu, şu anda yaklaşık 18,8 milyon olan toplam Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 6'sını temsil ediyor. Oranın en son Aralık 2017’de, Bitcoin’in yaklaşık 20.000 dolar seviyesinde olduğu zaman bu kadar düşük olduğu kaydediliyor.

Kripto analiz platformu Santiment'tan alınan veriler, arzın yalnızca yüzde 5,84'ünün kripto para borsalarında tutulduğunu gösteriyor. Veriler, borsa cüzdanlarının tanımlanma biçimindeki olası değişiklikler nedeniyle platformlar arasında farklılık gösterebiliyor.

Değer deposu ve enflasyona karşı koruma

Borsalardaki Bitcoin arzındaki düşüş, daha fazla kullanıcının kripto paralarını borsa cüzdanlarına geri satmak yerine uzun vadede tuttuğunu gösteriyor. Bu, özellikle devam eden ekonomik belirsizlik ve parasal teşvikin ortasında, bir değer deposu ve enflasyona karşı bir koruma olarak Bitcoin'e olan güvenin ve ilginin arttığının bir işareti olarak değerlendiriliyor.

6 ay içinde belirgin yükseliş

Bazı kullanıcıların, FTX borsasının çöküşünden sonra fonlarını kendi kendine saklıyor olabileceği düşünülüyor. Bu kişilerin birçoğu, özellikle bu platformları ticaret için aktif olarak kullanmıyorlarsa, fonlarını kendileri için tutma konusunda merkezi platformlara güvenmiyor.

Veriler, eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal’ın kısa süre önce kripto para piyasalarının gidişatı hakkında sunduğu iyimser bakışı da doğruluyor. Pal, kripto sektörünün mevcut düşüş durumundan 2019 yılında olduğundan daha hızlı çıkacağını ve gelecek altı ay içinde önemli bir büyüme beklediğini ifade ediyor.

Bununla birlikte, bir Goldman Sachs anketi, zengin aile ofisi yatırımcıları arasında kripto para birimlerine yönelik coşkuda belirgin bir düşüş olduğunu da gösteriyor. Bu sonuç ise geçen yıl kripto piyasasında yaşanan çalkantılı dalgalanmaya bağlanıyor.

Michael Saylor: Ordinals çılgınlığı Bitcoin için faydalı

 

Bitcoin’de alım zamanı geldi mi?

 

Standard Chartered: ABD temerrüde düşerse Bitcoin yükselecek Ethereum düşecek

 

MicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü

 

Bitcoin dominansı artıyor

 

Bitcoin ayı piyasasına elveda mı diyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)