E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yeni bir rekor bekleniyor---

Borsalarda yeni bir rekor bekleniyor

Borsalarda yeni bir rekor bekleniyor
18 Ağustos 2020 - 09:12 borsagundem.com

S&P 500, CFRA’dan Stovall’un açıklamasına göre 8 gün sonra yeni bir rekor kırdı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 endeksi geçtiğimiz hafta Şubat ayındaki değerlerine ulaşmak için iki başarısız deneme yaptı. Bu denemeler yatırımcıların, canlanmanın sona erdiğini düşünerek endişe duymasına neden oldu. Diğer yanda tarih, boğa piyasasının bu kadar çabuk göz ardı edilemeyeceğini hatırlattı.

ABD menkul kıymetler borsası endeksi SPX, geçtiğimiz Çarşamba günü tüm zamanların rekoru olan 19 Şubat’taki 3,386’dan sonra, bu değerin hafifçe üzerine çıkmışken, bu değere %1’den az bir farkla yaklaşarak kapattı. Geç bir geri çekilmeden önce Perşembe günü de yeni bir rekorla flört eden SPX, Cuma günü tüm zamanların en yüksek kapanışına yalnızca %0.4 uzaklıktaydı.

Pazartesi günüyse, FactSet’e göre 3,387.59’a kadar yükselerek, 3,382’ye geriledi.

S&P 500’ün geçtiğimiz hafta bu rekoru kıramamış olması bazı yorumcuların, tüm zamanların en yüksek değerinin kıyısındaki direncin çok sert olabileceği endişesini doğurdu. S&P 500, pandemi etkisiyle 23 Mart tarihinde oldukça düşük bir değere ulaşmışken, Mart ayından bu yana %50’den fazla artış göstererek mevcut konumuna geldi. MarketWatch’a konuşan Sam Stovall, rekoru kaçırmanın Mart sonrası yakalanan canlanmanın sonu olup olmayacağını değerlendirdi.  

CFRA’nın baş stratejisti Stovall, geçmişte S&P 500 ne zaman en yüksek seviyesine %1 yaklaşarak kapatsa, bu mihenk taşının yalnızca 8 günde aşıldığını keşfetti. En uzun bekleyişinse, düşüş dönemi olan 2000-2002 yıllarında 21 gün sürdüğünü, bunu 2007-2009 yıllarındaki 20 günlük bekleyişin takip ettiğini söyledi. 

“Eğer tarih tekerrür ederse, edeceğinin garantisi olmasa da, S&P 500 Ağustos ayının sonunda yeni bir rekor değere ulaşacak” dedi.

Peki sonra ne olacak?

Stovall’un ifadelerine göre S&P 500 yeni bir rekor değere ulaşırsa, “yatırımcılar bir kar realizasyonuna hazırlanmalı.” Ancak yine de, en yüksek değerlere ulaşıldıktan sonra ardından gelen düşüşler, genelde dillendirilmiyor.

Daha önce en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra, endeks %5 ila %14 arasında düşüşler yaşamıştı. Stovall açıklamasında, Mart ayında yaşanan düşüşlerden sonra piyasaların çok hızlı bir şekilde yükselmesinden korku duymadığını belirtti.

ABD hisseleri Moskova Borsası'nda işleme açılıyor

 

ABD'de endeksler karışık seyirle kapandı

 

New York Fed imalat endeksi beklentiyi karşılayamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)