E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları günü düşüşle kapattı---

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı
21 Aralık 2020 - 21:10 borsagundem.com

Avrupa borsaları haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı

Avrupa borsaları kapanışında, gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 2,33 değer kaybederek 386,69 puana geriledi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,73 azalarak 6.416,32 puana, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,82 düşerek 13.246,3 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,43 değer kaybıyla 5.393,34 puana ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,57 gerileyerek 21.410,51 puana indi.

KORKU ENDEKSİ 1 AYIN ZİRVESİNDE 

Piyasalardaki korku ve belirsizliği ölçen CBOE Volatility Index (VIX), 30 seviyesine çıkarak son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Endeks, kasım ayının başından bu yana 25 puanın altında seyrediyordu. Aşı gelişmeleriyle birlikte kasım ayının son haftasından VIX Endeksi 20 puanın altına gerileyerek salgının başladığı şubat ayından bu yana en düşük seviyelere gerilemişti.

İNGİLTERE'YE KAPILAR KAPANIYOR

Avrupa Birliği ve İngiltere arasında bugüne uzayan Brexit ticaret müzakereleri de yakından izleniyor. İngiltere yıl başına kadar anlaşma sağlayamazsa Avrupa ile ticareti aksayacak. Avrupa ülkeleri Pazar günü erken saatlerden itibaren görülen koronavirüsün mutasyonu nedeniyle sınır kapılarını İngiltere'ye kapatmaya başladı.

Avrupa'nın seyahat ve eğlence sektörü şirketlerinin yer aldığı endeks %5.5 gerileyerek son üç ayın en düşük seviyesini gördü.  Avrupa'ının büyük petrol şirketlerinin yer aldığı enerji endeksi yeni yasakların petrol talebini azaltacağı endişesiyle %4'e yakın gerildi.

Hisseleri yükseliyor, elektrikli oto kazanıyor!

Borsa şirketlerinin piyasa değeri ne kadar?

Aşırı değerlenen Wall Street küresel borsaları besleyebilir

İçeride Merkez, dışarıda virüs: Borsa ekside

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçkar KAPLANI21 Aralık 2020 23:06

    Corona virusu 1960 lı yıllarda tanımlanmış bir virustur. 2019 da hayvanlarda mutasyona uğramış şekli ile tekrar insanlara hastalık yapar hale gelmiş. Yani corona virusu sık mutasyona uğrayan bir yapıya sahip. RNA yapısını değiştirip kendini dirençli hale getiriyor. Yeni mutasyona uğramış pek çok formu zaten var olduğunu düşünüyorum. İngiltere'de tespit edilmiş olan şeklinin daha fazla öldürücü olduğuna dair bir kanıt henüz yoktur ama bu virus aşıya rağmen çok can yakacağa benziyor.

  • Sinyor21 Aralık 2020 21:13

    Tavan yapan kagitlar var...onlar aşı mı oldu laaa... onlara mutasyon yok mu? Hahaaaaaa..