E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda gözler bilançolara çevrildi---

Borsalarda gözler bilançolara çevrildi

Borsalarda gözler bilançolara çevrildi
13 Temmuz 2020 - 09:36 borsagundem.com

Dünya borsaları bilanço sezonuna ilişkin beklentilerle yükselişe geçti. Buna karşın yatırımcılar korona virüs nedeniyle bilançoların beklentilerini karışlamamasından endişeleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri bilanço sezonu beklentileriyle yükselmesi şirket bilançolarına ilişkin ipuçları veriyor. Asya borsaları Avrupa ve ABD’deki yükselişle birlikte yukarı yönü gösteriyor. Dolarsa küresel piyasalarda değer kaybetti.

Japonya hisseleri pazartesi günü Asya’daki diğer borsalara göre daha iyi bir performans göstererek %2 yükseldi. Hong Kong, Güney Kore ve Avustralya’da kazanımlar sınırlı bir seviyede kaldı. Çin hisseleri ise geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği güçlü rallinin ardından yükselişteydi. S&P 500 vadelileri bankaların bilanço raporlarını %0,50’nin üzerinde bir yükselişle bekliyor. Petrol küresel piyasalarda değer kaybetti. Altının onsu 1800 doların üzerine tırmandı. ABD Hazinesi tahvil verimleri ise aşağı yönü gösterdi.

Küresel hisseler şubat ayı zirvelerine yakın seyrederken yatırımcılar şirket bilançolarının bu süreç içerisinde nasıl bir görünümde olacağını merak ediyorlar. Zira korona virüs salgını dünyanın bazı bölgelerinde kısmi kilitlenmelere ve kısıtlamaların tekrar uygulanmasına neden oluyor. Bu durum küresel iyileşme sürecinin temposuna zarar verebilir.

UBS’in Hususi Servet Danışmanlığı Birimi Genel Müdürü Julie Fox Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Bana kalırsa ikinci yarıda bilançolar iyileşme eğiliminde ve aşırı likidite riskli varlıkları desteklemeye devam edecek. Küresel varlıklarda daha fazla ilerleme potansiyeli görüyoruz ve kriz sırasında düşük performans gösteren piyasanın bazı bölümlerinde yukarı yönlü hareket olacağını düşünüyoruz” dedi.

ABD’nin Florida Eyaleti pazar günü 15.300 yeni kovid-19 vakasıyla salgının başından beridir bir günde en yüksek artışı kaydetti. Güney Carolina ve Teksas’tan da ciddi yeni vaka haberleri gelmeye devam ederken New York’taki vaka artış oranıysa sabit kaldı.

New York merkezli yatırım şirketi Pine Bridge’in Portföy Yöneticisi Mary Nicola Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda, “Küresel ekonominin birden fazla yıl sürecek bir iyileşme sürecine girdiğini düşünüyoruz. Fakat bu iyileşme yolu sallantılı olacak” dedi. Nicola, “Hükümetler ve merkez bankaları şimdiye kadar birçok tedbir aldı ve ekonomi diğer tarafa geçene kadar bunu yapmaya devam edecekler” ifadelerine yer verdi.

Borsaları bu hafta neler bekliyor?

Hafta boyunca ABD’de JP Morgan, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs, BNY Mellon ve Citibank bilanço sezonuna başlayacak. ABD Enerji Bilgi Yönetim İdaresi küresel petrol fiyatları için oldukça önemli olan ülkedeki petrol stoklarını açıklayacak.

Çarşamba günü Japonya Merkez Bankası’nın politika kararına ilişkin açıklama yapılması bekleniyor. Perşembe günüyse Çin haziran ayı gayrisafi yurtiçi hasıla açıklaması yapacak ve temmuz ayı için ekonomik beklentilerini paylaşacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da perşembe günü politika kararı için toplanıyor. ECB Başkanı Christine Lagarde toplantı sonrası basın mensuplarına çevirimiçi konferans yöntemiyle basın açıklamasında bulunacak.

Asya borsaları bilançolar öncesi yükseldi

 

Dalgalanmanın ardından hafta iyimserlikle başlıyor

 

ABD'de yeni vaka rekoru artık Florida'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)